Gyurkity Péter

Nem lesznek reklámok a Samsung telefonjaiban

Rövid ideig ettől tartottak, viszont sikerült gyorsan tisztázni a félreértést.

Pár nappal ezelőtt olyan hírek láttak napvilágot az interneten, miszerint a telefongyártók rangsorát továbbra is vezető dél-koreai óriás hamarosan reklámokkal egészíti ki saját telefonjait, amelyek mind a lezárt készülékek kijelzőjén, mind pedig az alapértelmezett alkalmazásokban megjelennének. Ez nem így lesz, az első beszámolók ugyanis egy apró félreértésre épültek.

Az eredeti cikkekben még arról olvashattunk, hogy a One UI 2.5, vagyis a gyártó által házon belül fejlesztett saját kezelőfelület rövid időn belül esedékes újabb frissítésével, annak részeként bukkannak majd fel az első ilyen reklámok, mégpedig a Galaxy A- és a Galaxy M-sorozat példányain, vagyis a kifejezetten a vékonyabb pénztárcával rendelkező felhasználóknak szánt okostelefonokon. Ebből tehát kimaradnának a Galaxy S- és a Galaxy Note család tagjai, tekintettel azonban arra, hogy a szoftveres frissítés az új zászlóshajóval csaknem egy időben, valamikor augusztus folyamán jelenne meg, ezzel az olcsóbb típusok esetében rövid időn belül meg kellene barátkoznunk. Mégsem lesz azonban így, az erről szóló hírek ugyanis félrefordítás miatt jelentek csak meg.

Néhány napon belül kiderült, hogy a Samsung hazai közösségi fórumán felbukkant, szintén koreai nyelven írt bejegyzését sikerült az online szolgáltatások segítségével félrefordítani, ebből vonták le többen azt a következtetést, hogy a gyártó maga készül a reklámok bevezetésére. Mint később megtudtuk, itt pusztán egy szarkasztikus bejegyzésről volt szó, amely azonban egy korábbi malőrre utalt, hiszen a számukra hazai piacon a Weather app esetében már megpróbálkoztak ilyesmivel, ami gyorsan komoly ellenálláshoz vezetett a felhasználók részéről. Erre alapozva próbáltak meg viccesen utalni egy közeljövőben esedékes hasonló frissítés érkezésére, ami viszont nem jelenti a hivatalos menetrend létezését.

Egyelőre tehát nem lesznek reklámok a Galaxy okostelefonokon, vagyis nem követik a kínai telefongyártók példáját – ez utóbbiak (a Xiaomi, a Realme, illetve a Vivo) szintén olcsóbb típusaikon tették elérhetővé a reklámokat, legalábbis egyes alapértelmezett alkalmazásokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #2
    5 éve Samsung okostelóim vannak (főleg S) és a családnak is mindig azt veszek, ha ezt meglépték volna, átmentem volna más márkához.
  • peterx #1
    Be is baszna ha fizetek egy telóért akkor még reklámokat is a képembe toljanak...