Gyurkity Péter

Itt a Galaxy S20 katonai változata

A hardver marad változatlan, viszont ehhez számos kényelmi és biztonsági funkció társul.

A Samsung az év elején rántotta le a leplet új zászlóshajójáról, amely a szokásoknak megfelelően több változatban mutatkozott be. Ezek nagyobb piaci sikerét ma már visszavásárlással is segítik, most azonban bejelentették, hogy elkészült a kifejezetten katonai alkalmazásra szánt típus is, amelyet elsősorban az amerikai hadseregnek szánnak.

A hivatalos bejelentésben a hadsereg mellett az amerikai szövetségi kormányzatot említik meg lehetséges alkalmazói félként, hiszen a kormányzati szervek esetében is hasonlóan szigorú előírásokat alkalmaznak, amihez szükség van a telefon komoly módosítására. A Galaxy S20 Tactical Edition ennek megfelelően egy igencsak vastag és erősnek tűnő külső burkolatot (tokot) kapott, a hangsúly viszont a szoftveres funkciókon van, hiszen ezek segítségével válik lehetővé (kellően biztonságossá) a harctéri alkalmazás. Példaként említik a titkosítás két eltérő szintjét, amely a gyártó szerint kellően erős és hatékony a „top secret” információk megfelelő kezeléséhez, miközben biztosítják a taktikai rádiókhoz és a bevetéseken alkalmazott egyéb rendszerekhez való csatlakozást és azok helyes kezelését.


Az éles helyzetekben való alkalmazást további kényelmi funkciók támogatják, itt például külön kitérnek az LTE-rádió (és gyakorlatilag minden RF-forgalmazás) azonnali, gyors letiltására, amivel megelőzhető az esetleges lehallgatás. A kijelzőt még éjjellátó készülék viselése esetén is kényelmesen élesíthetjük, miközben vízszintes pozíció esetén is leegyszerűsítik a telefon feloldását, ami abban az esetben hasznos, ha a készülék a mellkasunkon, a felszerelés erre elkülönített tokjában helyezkedik el. Arról nem tesznek említést, hogy maga a telefon kapott-e külön fizikai védelmet, a tok kapcsán azonban kiemelik a fizikai behatásokkal szembeni védelem fokozását. A hardver eközben nem változik, itt marad a Snapdragon 865 chip, a 12 GB RAM, a 128 GB-os, kibővíthető tároló, valamint a 4000 mAh-s akkumulátor, a kijelző pedig továbbra is 6,2 hüvelykes.

Az új változat a harmadik negyedévben válik elérhetővé, az erre kijelölt (kiválasztott) partnereken keresztül, a végfelhasználók tehát ezt nem vásárolhatják majd meg az üzletekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #11
    Az okés is de miért nem használják már ki a vastagságot arra értettem. Szóval nem nagyon tervezték át a telefont mert azért erőfeszítéseket is kellett volna tenni, inkább csak rábasztak egy nagy tokot és kész.
  • Tetsuo #10
    Melyik telefon nem f*s szerinted?
  • Tetsuo #8
    Talán mert az ütésállóság nem egy vékony hártya, hanem vastag műanyag réteg, ami elnyeli az energiát, azért, nem papírvékony, mint a többi sz@r.
    Ráadásul végre meg lehet fogni.
  • Palinko #7
    Nos ha ilyen baromira vastag akkor miért csak 4000mAh az az aksi? Még egyszerű parasztnak megmagyarázhatod hogy töltsd otthon meg majd munkahelyen rátöltesz még ha kell és estig kitart, viszont tök jó lehet egy több hetes bevetésen hú most nem jó az eszköz gyújtsd be a kocsit rá kell tölteni mert lemerült. Pláne GPS meg minden szar, gyenge jel esetén előbb merül. Komolyan mintha elírtak volna egy nullát, pedig akár az sem lenne túlzás egy 40 000-res aksival kb a világból kimegy, egy hétig tuti elvan, de sztem hetekig is töltés nélkül stb. Abba a baromi vastag tokban meg lett volna hely még pár cellának és ha nem is 40, bár 20 ezerig felbővíteni.

    Plusz a 6+ inches kijelző azt jelenti hogy egyre könnyebben törik és nem egészen értettem hogy csak a tok-e az extra védelem vagy rátettek még valamit, mert simán szerintem kéne valami üvegfólia szerű dolog, csak vastagabb és komolyabb ami felfogná a sérülést és utána cserélhető lenne.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.05.23. 11:47:27
  • cateran #6
    Koltoi kerdes volt, leven az amcsiknak keszul es a Snapdragon ment az USA-ban (a global meg az Exynos)

    Arra probaltam ramutatni, hogy
    a, A Samsung atveri a vasarloit
    b, Talan nem az S20 a legmegfelelobb telefon meg rugged tokkal sem...
  • NEOreg3 #5
    vajon erről eltávolították a bixby gombot, vagy legalább átprogramozható UAV támogatás kérésére?

    Holo sight-ot tudja vezeték nélkül tölteni?
    Utoljára szerkesztette: NEOreg3, 2020.05.22. 22:08:27
  • Macropus Rufus #4
    Qualcomm Snapdragon 865 (SM8250), Octa-Core 2.8 GHz, 64-bit, 7nm
  • gombabácsi #3
    csak le ne fagyjon az android a bevetés közepén.

    "a rakéta indító program jogosultságot kér a kontaktjaihoz és a fényképeihez. engedélyezi?"

    XD
  • CrazyAchmed #2
    Olvasd végig a cikket
  • cateran #1
    "A hardver marad változatlan"

    Aztan melyik..mivel minimum 2 fele van....(Exynos vs Snapdragon)