Berta Sándor

Jelentős mértékben nőtt az amerikai háztartások adatforgalma

A tengerentúlon egyre több család online forgalma haladja meg az egy terabájtot.

A Decisiondata aktuális elemzése szerint az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt azoknak az amerikai felhasználóknak a száma, akik átlépték a lélektaninak számító egy terabájtos adatforgalmi határt. A dokumentumban feltüntetett számítások alapját az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának (FTC) történeti adatai és trendadatok képezték.

A szakemberek szerint a jelenség hátterében egyértelműen a koronavírus-járvány áll. Az ugyanakkor jól megfigyelhető, hogy a helyi internetszolgáltatók a megnövekedett forgalom miatt egyelőre nem mernek plusz díjakat felszámolni az előfizetőiknek. Az elemzés alapján a szakértők arra számítanak, hogy az internetes adatforgalom a következő 12 hónap során csökkenni fog, de az önkéntes elszigeteltségi tendenciák miatt belátható időn belül aligha áll majd vissza a korábban regisztrált mértékűre.

A Decisiondata rámutatott továbbá, hogy az átlagos amerikai háztartások közel 400 gigabájt adatot forgalmaztak, ez az eddigi 2016-os rekordértéknél 50-100 gigabájttal magasabb. A vállalat a koronavírus-járvány kitörése előtt kezdte vizsgálni a jelenséget és gyorsan megállapította, hogy a forgalom sokkal nagyobb annál, mint amit előre lehetett volna jelezni. A tengerentúli internetszolgáltatók reagáltak a dologra és az adatforgalmi korlát túllépése miatt korában alkalmazott díjakat hatályon kívül helyezték. Ezen intézkedés után láthatóvá vált, hogy sok felhasználó elérte, sőt, meg is haladta az adatforgalom lélektani felső határának számító egy terabájtot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!