Gyurkity Péter

A kijelzőn javít a Galaxy Fold 2

Erre számíthatunk a kiszivárogtatás révén, több jellemző javulni fog.

A Samsung hajlítható megoldásokkal kapcsolatos tervei kiemelt témának számítanak a sajtóban, ennek megfelelően viszonylag gyakran olvashattunk erről további részleteket. Legutóbb arról írtunk, hogy a cég olcsóbb megoldással készül, most viszont a Galaxy Fold 2 kijelzőnének fontosabb jellemzői szivárogtak ki, így ezeken érdemes végigfutni.

Bár a most napvilágot látott információk pontos forrása egyelőre nem ismert, a Twitter oldalán egy texasi cég alapítója osztotta meg azokat a nagyközönséggel, ami azért fontos, mert a szóban forgó vállalat éppen ezen a területen, vagyis a kijelzők (érintőképernyők) területén van otthon. Minden bizonnyal a beszállítók háza táján bukkantak fel tehát ezen új információmorzsák, ennek alapján pedig arra számíthatunk, hogy a Fold 2 egy több tekintetben komoly javulást nyújtó panellel jelenik majd meg. Példaként említhető a pontos felbontás, ez ugyanis 2213 x 1689 pixelre javul (az eredeti változat esetében ez 2152 x 1536 pixel volt), miközben a fizikai méret 7,3 helyett már 7,59 hüvelyk lesz, a DPI pedig 362-ről ugrik 372-re, jóllehet ez utóbbi tekintetében még messze elmaradnak majd a Galaxy S20 Ultra 511-es adatától.

A frissítési ráta már jóval nagyobb emelkedést mutatna, hiszen ez 60 Hz-ről egyenesen megduplázódna, bár az egyelőre nem teljesen világos, hogy mindezt a Full HD felbontás feletti tartományban is lehetővé teszik-e majd a felhasználóknak (avagy valamilyen úton-módon letiltanák azt). Sok múlik nyilván az akkumulátor kapacitásán, ám ehelyett a kijelző és az alatta elhelyezendő szelfikamera kapcsán számolnak be további részletekről, amelyek arra utalnak, hogy ez a technikai megoldás még mindig nem áll készen a sorozatgyártásra, ezért mindkét oldalon apró lyukat alkalmaznak majd a panelen. Érdekes módon itt is megjelenhet az S Pen, míg az Ultra-Thin Glass (UTG) technológia a Galaxy Z Flip típusról jön át, a karcolások elleni védelem fokozása érdekében, bár ez még nem teszi feleslegessé a külön védőréteg alkalmazását.

A külső panel 4,7-ről egészen 6,23 hüvelykesre nőhet, ennek felbontása 2267 x 819 pixel lenne, 60 Hz-es frissítési rátával (és kisebb lyukkal). Ez valószínűleg már LCD-panel lesz, vagyis az AMOLED marad a belső oldalon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!