Gyurkity Péter

Olcsóbb hajlíthatón dolgozik a Samsung

A hardver szerényebbre szabásával csökkentenék a kereskedelmi árakat.

A Samsung a nagyok közül elsőként mutatta be saját hajlítható okostelefonját, amely azonban igencsak döcögős rajtot vett, hiszen a tartóssággal kapcsolatban akadtak bőven kifogások. A néhány hónapos csúszást követően rögtön felröppentek a hírek a sorrendben második változattal kapcsolatban, itt hónapokkal ezelőtt láthattunk már képeket a második Fold külsejéről, ennek megjelenése azonban még várat magára.

A dél-koreai gyártó ehelyett a Galaxy Z Flip típusról rántotta le a leplet nemrég, amely alapvető módon változtatott a kialakításon, hiszen inkább a Motorola Razr telefonra hasonlít, mintsem a család első tagjára. A friss hírek szerint azonban a Samsung igyekszik csökkenteni a kereskedelmi árat, amivel nyilván egy szélesebb réteg meghódítását szeretnék elérni, ennek érdekében pedig (többek között) csökkentenék a belső tároló méretét, vagyis az utóbbi időben megszokottá vált, meglehetősen nagy, 512 GB-os példány mellett elérhetővé tennének egy 256 GB-os változatot is. A pontos további hardveres részleteket még nem ismerjük, mivel azonban itt az elmúlt hónapokban több, egymásnak olykor ellentmondó hír is napvilágot látott, ez talán nem is nagy baj.

Nem világos például, hogy az előlapi kamerát egy apró lyukban, vagy a panel alatt helyeznék-e el – ez utóbbi megoldás nyilván drágább lenne. Felmerült továbbá a kerámia, illetve a rozsdamentes acél alkalmazása is, ami szintén nem az „olcsósítás” irányába hatna, miközben a cég maga továbbra is mélyen hallgat a részletekről. Ennél talán fontosabb, hogy miként érnék el az eredeti kifogások teljes orvoslását, vagyis hogyan tennék a második telefont jóval tartósabbá és ellenállóbbá, hiszen ezzel kapcsolatban sem hallottunk hivatalos információkat. Logikusnak tűnik a vadonatúj, házon belül kifejlesztett kijelzőtechnológia alkalmazása, azonban a jelek szerint ez sem teljesen mentes a problémáktól. A debütálást a harmadik negyedévre, vagyis őszre vetítik előre.

Ami a Galaxy S20-széria tagjait, azok eddig kisebb csalódást keltő forgalmát illeti, ez egy külsős kutatás szerint nemcsak a magasabb hivatalos árak, hanem a COVID-19 terjedésének is köszönhető. Az amerikai felhasználók legalábbis kifogásolják a magas árakat, eközben azonban a vírushelyzet miatt sem szívesen ruháznak be csúcskategóriás készülékekbe, hiszen itt milliók (április első hetéig mintegy 10 millió fő) számára jelent jóval nagyobb problémát a munkahely elvesztése, a jövő bizonytalansága. A nemzetközi piacon már jobb a helyzet, itt például a Galaxy S20 Ultra kifejezetten jól szerepelhet, elsősorban az erős hardvernek köszönhetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!