Gyurkity Péter

Szerény típussal bővül a Galaxy A-sorozat

A kijelző itt is nagy, viszont a hardver jóval szerényebb a szokásosnál.

Az elmúlt hetekben már szó esett arról, hogy a Samsung egy kifejezetten szerény és olcsó típussal bővítené tovább a Galaxy A-sorozatot, amely az utóbbi időben a cég legsikeresebb termékcsaládjává nőtte ki magát. Most a hivatalos oldalon is felbukkant a készülék, amelynek megjelenése azonban még várat magára.

A Galaxy A11 eszerint egy meglehetősen nagy, 6,4 hüvelykes TFT-kijelzőt kapott, amely a 720 x 1560 pixel felbontást támogatja, az AMOLED-technológiát tehát itt elhagyják, ami némileg szokatlan a gyártó esetében, ez azonban nyilván az ár csökkentése miatt szükséges. Ehhez egy közelebbről meg nem nevezett, nyolcmagos (MediaTek vagy Exynos) chip társul, amely 1,8 GHz-es órajelen fut, a cél azonban nyilván nem a kiemelkedő teljesítmény biztosítása. A memória mérete 2 vagy 3 GB lesz, a belső tároló alapesetben 32 GB-os kapacitást kínál, amely tovább bővíthető, míg a megfelelő üzemidőt egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor garantálja, amellyel a nagyobb kapacitás miatt nyilván nem is lesz nagy gondunk.

A hátoldalon egy tripla-kamerát helyeztek el, amely sorrendben 13, 5, valamint 2 megapixeles érzékelőket vonultat fel, ehhez itt egy ujjlenyomat-olvasó csatlakozik, míg az előlapon megjelenő kamera ezúttal egy 8 megapixeles példány. A szoftver pontos részleteiről nem esik szó, ez azonban nagy valószínűséggel a jelenlegi generáció, vagyis az Android 10, miközben azt is megtudjuk, hogy a telefon 4 eltérő színben (fekete, kék, vörös, illetve fehér) jelenik majd meg a piacon. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy erre pontosan mikor és mely régiókban kerítenek majd sort, tekintettel azonban arra, hogy a hivatalos oldalon már megtalálható a típus, a debütálásra minden bizonnyal nem kell majd sokat várnunk.

A hivatalos ár sem ismert jelen pillanatban, ez azonban nem lehet túl magas, hiszen a hardveres jellemzők nem erre utalnak – minden adott tehát ahhoz, hogy a vékonyabb pénztárcájú felhasználókra fókuszálva erősítsék tovább a sorozat pozícióit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!