Gyurkity Péter

Lassan fogy a Galaxy S20

A vírus mellett a magas árakat okolják a kisebb csalódásért.

A Samsung a múlt hónap közepén rántotta le a leplet új csúcskategóriás megoldásairól, amelyek több eltérő változatban mutatkoztak be. Most az első kereskedelmi adatok futottak be, ezek pedig a vártnál jóval lassabb forgalmat mutatnak, miközben egy további középkategóriás telefon is érkezőben van.

Dél-korai forrás számolt be az első napok eredményeiről, amelyeket összevetettek az azonos sorozat korábbi példányai által annak idején felmutatott számokkal. Ebből gyorsan kiderül, hogy a forgalom ezúttal jóval alacsonyabb, a Galaxy S20 ugyanis a cég számára hazai piacon mintegy 70 ezer példányban kelt el az elérhetővé válás első napján (február 27.), miközben a tavalyi generáció esetében ez ennek duplája volt – a Galaxy Note 10 pedig augusztusban az első napon 220 ezer darabot tudott felmutatni. Az elsődleges ok jó eséllyel a koronavírus, amely egyértelműen elriasztja a vásárlók egy részét, bár a járvány eddig nagyjából 3 ezer emberéletet követelt, ami a megszokott éves influenzajárványhoz képest nagyon alacsonynak tűnik, itt inkább a terjedés üteme, annak gyorsasága (illetve a médiahisztéria) válthat ki kisebb pánikot a lakosság körében.

A járvány mellett azonban valószínűleg a készülékek magas ára is közrejátszik a vártnál lassabb forgalomban, amivel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a legszerényebb változat 1000 dollárba kerül, míg a nagyobb memóriával, nagyobb tárolóval, valamint egyéb erősebb komponensekkel ellátott S20+ és S20 Ultra sorrendben 1200 és 1400 dollártól elérhető. Nagy kérdés, hogy az amerikai és európai megjelenés esetében ugyanez lesz-e a trend, pontosabban annak induló pontja – előbbivel kapcsolatban március 6. a kulcsdátum, ekkor indulnak majd el az ottani kiszállítások.

A gyártó azonban eközben folytatja legnépszerűbb sorozatának további bővítését, legalábbis a külsős források szerint. Ezúttal a Galaxy A41 típusról jelentek meg renderképek, amelyeket a specifikáció egyes elemei kísérnek, eszerint pedig a telefon a MediaTek Helio P65 chipre, 6 hüvelykes kijelzőre, 4 GB memóriára, 64 vagy 128 GB-os tárolóra, valamint 3500 mAh-s akkumulátorra és 15 wattos gyorstöltésre épül. A telefon egy hátoldali tripla-kamerát kap, ez 48 megapixeles főérzékelőt vonultat fel, a Samsung tehát a középkategóriában is komolyan gondolja a kamerák minőségének emelését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • AgentKis #11
  Beteg dolog.
  Aki rákos és már csak pár hónapja van, annak való ez.
  Aki még "ráér" pár évet, az megveheti 2-3 év múlva 45000-ért a hasonló tudású klónjait... ;-)
 • morguldae #10
  Szörnyen drága, ha a magyar viszonyokat életszínvonalat nézzük!
 • Liquido #9
  Mivel az üveg még mindig nem hajlítható, értelemszerűen a hajlítható kijelző műanyag lesz, ami meg karcolódik. Nem egy űrtudomány ezt felfogni (már akinek). Összehasonlítani az üveggel meg egyenesen a hülyeség csúcsa :)
 • Zoliz #8
  En az S50-et és P70-et várom mint a messiást. :) A még drágább hajlitható kijelzős hulladékaik pedig fullosan karcolhatók ellentétben a jónéhány éves Gorilla Glassos modellekkel szemben is. Visszafejlődés és még nagyobb ár reprezentálja az emberi butulás mértékét, mert ezt is megveszik a lányok.
  Utoljára szerkesztette: Zoliz, 2020.03.04. 09:02:02
 • professional #7
  Ha még nem lenne olyan játéktelefon érzése az embernek a kézbevételkor, még talán-talán bevállaltam volna 2 évre, de inkább a P30Pro-t választottam. Betegek ezek!
 • NEOreg3 #6
  jövőre ez idő tájt, potom 380ezer forinttól a tiéd lehet!
 • gombabácsi #5
  s30 mikor jön? én azt várom
 • cateran #4
  Ennyi...nem kell tulmisztifikalni...
 • alma2 #3
  Inkabb a szomoru valosag, hogy valahol 5 col korul szeretnek venni egy telefont majd, ami kenyelmesen elfer a zsebeimben, de igazabol nem is lehet kapni, ebbol az uj s20-bol is harom fele van, de mind tepsi...
  Bezzeg meg mondjuk s5 mini volt, meg az s7 volt a max meret ami szamomra kenyelmes volt.
 • Flamer #2
  ++