Gyurkity Péter

Itt a Galaxy Z Flip és a Galaxy S20

A második hajlítható telefont egyszerre 3 csúcskészülék kíséri.

A Samsung soron következő fejlesztéseiről több alkalommal írtunk, itt tulajdonképpen már hónapokkal ezelőtt körvonalazódott, hogy nagyjából mire számíthatunk. A sok kiszivárogtatás révén nagy meglepetés nem ér minket, viszont mindenképpen üdvözlendő, a cég bőven az MWC előtt, a saját Unpacked-rendezvényen lerántotta a leplet új okostelefonjairól.

Ahogy azt korábban ígértük, a Galaxy Z Flip egy 6,7 hüvelykes Dynamic AMOLED panelt kapott, ennél azonban fontosabb, hogy a kivitel terén ezúttal már a Motorola Razr megoldását követik, tehát a telefon függőleges irányban összecsukható – utóbbi kapcsán közben szintén felmerültek az élettartamra vonatkozó aggályok, meglátjuk, hogy itt lesz-e negatív fejlemény. A némi védelmet nyújtó üvegréteg mindenesetre itt bukkan fel először, ez szintén hajlítható, merőleges hajlítás esetén pedig a készülék alsó felét állványnak is használhatjuk, ami azért lehet hasznos, mert a külső oldalon egy mindössze 1,1 hüvelykes kijelző helyezkedik el. A hardver csúcskategóriás, itt a Snapdragon 865 mellett 8 GB RAM, 256 GB-os tároló, 10 megapixeles szelfikamera, 12 megapixeles „hátoldali” iker-kamera, 4G LTE, 3300 mAh-s akkumulátor, 15 wattos gyorstöltés, valamint az Android 10 jelenik meg, a One UI 2.1 kíséretében. A telefon lila, fekete, valamint arany színben jelenik meg, 1380 dolláros áron, már február 14-től.


A rendezvényen emellett a Galaxy S20-család 3 eltérő tagja is bemutatkozott, a várt nevekkel. A chip nem változik, itt viszont univerzális módon jelen van az 5G-támogatás, bár az S20 pusztán a 6 GHz alatti tartományban teszi ezt elérhetővé. A RAM 12 és 16 GB között mozog, a tároló 128 és 512 GB között van, viszont a microSD révén itt megoldható a további bővítés. Most első alkalommal használnak fel 120 Hz-es kijelzőket, alapértelmezetten azonban ez marad 60 Hz, hogy spóroljanak a fogyasztással, miközben az akkumulátor mérete sorrendben 4000 (S20), 4500 (S20+), valamint 5000 (S20 Ultra) mAh lesz, 25 és 45 wattos gyorstöltéssel. A kamerák terén több változást is látunk, az S20 és S20+ 12 megapixeles főszenzorához egy 64 megapixeles telefotó-, valamint egy 12 megapixeles ultra-nagylátószögű példány csatlakozik, bár az S20+ esetében a Time-of-Flight funkció is megjelenik, a jobb mélységérzékelés érdekében. Az S20 Ultra ehhez képest egy 108 megapixeles főkamerát vet be, ehhez a Sony által leszállított 48 megapixeles telefotó-, egy 12 megapixeles ultra-nagylátószögű, valamint egy ToF-érzékelő csatlakozik, miközben a szelfikamera 10 helyett már 40 megapixeles lesz.

A hivatalos megjelenés mindhárom esetben március 6-án esedékes, természetesen több eltérő színben, 1000, 1200, valamint 1400 dolláros induló áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!