MTI

Karanténba helyezik a gödi Samsung gyár kínai alkalmazottait

A gödi Samsung gyár a koronavírus terjedése miatt munkába állás előtt "karanténba helyezi" és orvosi vizsgálat alá vonja Kínából érkező alkalmazottjait, bár a céget érintően semmilyen járványügyi intézkedés nincs - közölte a Pest megyei város polgármestere Facebook-oldalán.

Ugyan adódik a kérdés, hogy mit keresnek kínai alkalmazottak a sok milliárd forintos magyar állami támogatást kapott gyárban, és kiknek veszik el a migránsok a munkáját, de ne zavarjanak meg minket a kormánykommunikáció furcsaságai. Balogh Gábor ellenzéki polgármester ugyanis azt írta: a Samsunggal kötött együttműködési megállapodás keretében azt a tájékoztatást kapta a cégtől, hogy már a múlt hét közepén felvették a kapcsolatot a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi részlegével, és minden tőlük telhető intézkedést bevezettek a megelőzésért.

A városvezetőt a gyár arról tájékoztatta, hogy a karanténon kívül fokozott fertőtlenítést vezettek be a közös helyiségekben, és a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítőket is kihelyeztek. Emellett a munkavállalók belső oktatáson vesznek részt, amelyen a megelőzés érdekében szükséges, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által ajánlott higiéniai szabályokról kapnak tájékoztatást - közölte a polgármester.

A WHO hétfőn - fogalmazási hibára hivatkozva - mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét. A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó nCoV-2019 influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. Hétfőig Kínában már 80 halálos áldozata volt. A vírustól 14 országban 2794 embert fertőződött meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Csaba161 #10
  Attól, hogy te egész nap orbán faszát szopod, attól szerinted jobb lesz az országnak???

  Attól, hogy a szemedet is kilopja fidesz, miközben nemlétező ellenségek után kelt gyűlöletet, mint a migránsok vagy a Soros ügynökök stb. Attól is jobb lesz neked???

  Csak egy hülye kommunista vagy orbánnal együtt...
 • ostoros #9
  Szóval akkor inkább olvasol propagandát, mint tényeket, értem, nagyon fasza lehet agymosottnak lenni, és mindig a megmondó emberek után vonulni, mint a birka.
 • nlght #8
  Na megjött a másik strucc! Attól még hogy homokba dugod a fejed, a világ ugyanúgy zajlik körülötted. Ne mindig a kis halmazokat nézd, hanem a nagyobb képet!
  Sportrovatot sem tudsz olvasni doppinghírek nélkül, pedig a dopping papíron nem része a sportnak. Közben Putyin államilag parancsba adta a dopping kutatását, fejlesztését, és a doppingellenőrök megtévesztését. Gyakorlatilag ezek összefüggnek a sporttal, papíron nem. Azért mert te csökkent értelmi képsségű vagy és egy kicsi lyukból nézegetsz kifelé, még létezik egy nagyobb halmaz, amit más emberek szívesen látnak és értlemeznek. Hála az égnek, hogy nem a hozzád hasonlók döntik el, hogy mi jelenik meg a sajtóban.
 • fotolit #7
  Legalja cikk.
 • ostoros #6
  Azért jobb lenne, ha inkább kussolnál. Ami nem tartozik ide, az nem tartozik ide, és kész.
  A sport rovatot sem azért olvassa az ember, hogy a putyinról vagy trumpról firkáljanak.
 • nlght #5
  Szegénykém! Olyan korban élsz amikor eldől, hogy demokrácia bőrbe bújtatott diktatúra vagy szabad ország leszünk, nagyon rossz neked, sírj még egy sort...
  Bezzeg amikor Don-kanyarhoz vitték a férfiakat vagy az ÁVH-sok vitték a kínzókamrába őket... inkább örülj, hogy ez a legnagyobb gondod az életben.
 • AxxE #4
  Teljesen egyetértek.
  Nem értem. A másik oldalról meg mi az hogy "ellenzéki polgármester"? Választott tisztviselő, 'oszt jónapot. Mit akart ezzel a cik(i)kíró?
 • Timbu #3
  "Ugyan adódik a kérdés, hogy mit keresnek kínai alkalmazottak a sok milliárd forintos magyar állami támogatást kapott gyárban, és kiknek veszik el a migránsok a munkáját, de ne zavarjanak meg minket a kormánykommunikáció furcsaságai."
  Nem akarom ezt a sz*art már itt is olvasni.
  Vagy pontos adatok vannak (hány kínai, milyen munkakörben, ebből hányat tölthetnének be magyarok), vagy ostoba hőbörgés az egész. Elegem van abból is, ha autós cikket akarok olvasni (nem írom meg melyik szerzőtől), akkor két bekezdésnyi tarlósozáson kell(ett) átvergődni, hogy a lényegre térjen.
 • T_I #2
  A Samsung nem Dél-Koreai cég?
 • monk00 #1
  Kb 10 éve voltam ott, és tele volt feketén dolgoztatott román meg ukrán munkásokkal