Gyurkity Péter

Itt a Galaxy S10 Lite és Note 10 Lite, jön az S20

A telefonok csak később jelennek meg, jön viszont a Galaxy S20 is.

Az év első napján számoltunk be arról, hogy a Samsung még ebben a hónapban bemutatja két új telefonját, amelyek kissé szerényebb hardverrel, a címben szereplő két néven jelennek majd meg a piacon. Ez be is következett, közvetlenül a CES előtt rántották le a leplet a két jövevényről, ám a lista még nem teljes – eközben pedig már a Galaxy S20 várható befutásáról is olvashatunk.

A hivatalos bejelentésben sorra veszik a páros mindkét tagjának egyes jellemzőit, ezek nagyjából megfelelnek az előzetes hírekben látottaknak. A kijelző mindkét esetben 6,7 hüvelykes, kisebb méretről tehát nincs szó, az előlapi kamera 32 megapixeles (ez egy kis lyuk alatt helyezkedik el), ehhez pedig mindkét esetben hátoldali tripla-kamera, 7, illetve 10 nanométeres nyolcmagos chip, 6 vagy 8 GB RAM, egy alapesetben 128 GB-os, ám kibővíthető tároló, továbbá egy méretes akkumulátor társul. Azt még nem tudjuk, hogy a telefonok pontosan mikor debütálnak, erre viszont már a közeljövőben sort kerítenek majd.


Szintén rövid bejegyzés látott napvilágot a gyártó soron következő csúcskategóriás telefonjáról, amely az újabb hírek szerint a Galaxy S20 néven lát majd napvilágot. Emellett a Galaxy Fold 2 is érkezőben van, ez utóbbi már inkább a Motorola Razr típusra hasonlítana, legalábbis a kivitel terén, amivel nyilván az első változat problémáit szeretnék elkerülni. Itt is 6,7 hüvelykes AMOLED-panelt kapnánk, a Snapdragon 865 chip, 12 GB RAM, egy 256 GB-os tároló, az Android 10 és a One UI 2.1, két akkumulátor, valamint az 5G és egy 25 és 45 watt közötti gyorstöltési opció kíséretében. A Galaxy S20 már három változatban jelenne meg, itt ugyanis a Galaxy S20+ és a Galaxy S20 Ultra még erősebb hardvert kapna, nagyobb akkumulátorral. Az 5G támogatása mindhárom modell esetében megoldott lenne, a bemutató állítólag február 11-én esedékes.

A Samsung arról is hírt adott, hogy 2019 során már összesen 6,7 millió 5G-telefont adtak el, ami mindenképpen szép eredmény, különösen annak fényében, hogy a bemutatkozásra is ekkor került sor. Az első 5G-tábla Dél-Koreában még az első negyedév alatt felbukkan, a jelenleg elérhető 5 telefonhoz tehát egy ilyen készülék csatlakozik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #2
    úúú én már a következőt várom!!!
  • proger82 #1
    Ismet teglafonok :-(
    mikor jon mar egy kis meretu telefo :-( Nem also kategoras!
    valami 4,5 colos fullos kis 300-400ezer ftert