Berta Sándor

Okosdzsekit készített a Levi's és a Google

A ruha férfiak és nők számára egyaránt elérhető.

A Levi's és a Google ATAP csoportjának szakemberei által megalkotott ruhadarab mandzsettájában helyeztek el egy kis méretű szenzort, amelyen keresztül az összekötött okostelefon különböző funkciói vezérelhetők.

A Levi's Trucker Jacket with Jacquard by Google nevű új termék a nők és a férfiak számára egyaránt két változatban érhető el. A klasszikus verzióban nincs, míg a serpa verzióban van báránybőrből készült gallér. Az összes dzsekibe integrálják a Google Jacquard-technológiáját, amely azt jelenti, hogy a ruhadarabban vezetőképes fonalszálakat helyeztek el. Az utóbbiak a mandzsettába beépített szenzorig vezetnek és lehetővé teszik a gesztusvezérlést.


A mandzsetta megérintésével például fogadható egy telefonhívás, de emellett a csatlakoztatott okostelefon zenelejátszója vagy kamerája is aktiválható és használható. Továbbá navigációs információk szintén lekérdezhetők. Sőt, az okosdzseki még arra is figyelmezteti a felhasználót, ha elfelejtené az okostelefonját. A Levi's azt ugyanakkor nem árulta el, hogy ez utóbbi funkció miként működik.

Az új ruhadarab mosható, a bevezető ára viszont még nem ismert. A Levi's Trucker Jacket with Jacquard by Google kompatibilis az iOS 10, az Android 6.0.1 vagy újabb operációs rendszerekkel, s az Amerikai Egyesült Államokban, Japánban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban és Németországban vásárolható meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #3
  Es kelloen gender semleges. :-)

  Viccen kivul igy ranezesre egy bluetooth-os touchpad es egy headset kombinacioja lehet a mandzsettaban. Ez egyreszt kepes az erintesi esemenyeket tovabbitani a telefonnak, masreszt a kapcsolat leszakadasakor kepes jelezni, hogy hatotavon kivulre kerult a telefon. Ugyanezt egy butabb okosora is meg tudja tenni, sot az meg az idot is mutatja (idealis esetben).

  ps: Bovebb leiras itt: https://atap.google.com/jacquard/
  Jo volt a fenti tippem, egy bluetooth-os tag van a ruha mandzsettajaban ami egy touchpad, egy rezgomotor es egy visszajelzo led kombinacioja. (ezen kivul a kiviteltol fuggoen van rajta 5-6 i/o port es valamilyen usb csatlakozo, a hatizsakon 6 db es mikro usb, a dzsekin 5 db es full size usb a, az i/o portok olvassak a kapacitiv szalakat amik a touchpad-et alkotjak)
 • gombabácsi #2
  okoslufi
 • rajdi #1
  Ez egy meleg dzseki, (0:45;)