Gyurkity Péter

Hajlékony OLED-kijelzők felé fordult az Apple

Ezek túlnyomó részét azonban már nem a Samsungtól szereznék be.

Az iPhone-okostelefonok kapcsán a terület iránt érdeklődők jól tudják, hogy idén nagy valószínűséggel még vegyes lesz a kép, legalábbis a kijelzőtechnológiák terén, jövőre azonban már minden új típus OLED-panelekre épülne. Az 5G támogatása is csak 2020-ban indulna el, az Apple ugyanis kivár a váltással, eközben azonban egy másik, többnyire a háttérben zajló mozgás is zajlik, hogy eltávolítsák magukat legnagyobb riválisuktól.

Tim Cook cége számára komoly dilemmát jelent, hogy a saját okostelefonjaikban használt érintőképernyők legnagyobb részét az a Samsung biztosítja, amely az első helyet is uralja a telefongyártók körében, emellett pedig hosszú éveken keresztül komoly jogi csatározást folytatott velük. Az OLED-technológia felkarolásával és előtérbe kerülésével ez a szerep még inkább kiemelt lenne, ám ázsiai értesülések alapján most úgy tűnik, hogy döntöttek a szoros kapcsolat némi lazításáról, ennek részeként pedig a jövőben a kijelzők jóval kisebb hányadát szereznék csak be a dél-koreai óriástól, amelyet minden valószínűség szerint egy kínai alternatívával váltanának ki, amely az elmúlt években már szintén bizonyította versenyképességét.

A 2020-as iPhone-típusokban tehát jórészt már egy új partner által leszállított kijelzők jelennének meg, az eddig a beszállítók terén második helyen szereplő LG ugyanis itt biztosan nem tudná kiváltani a Samsungot. A jelek szerint a fő esélyes a kínai BOE Technology Group, amely eddig (egészen pontosan 2017 óta) a MacBook- és az iPad-vonalon volt jelen, de emellett a HP és a Dell eszközeiben is felbukkant saját kijelzői révén. Valószínűnek tűnik, hogy ez a cég lesz a befutó, itt pedig a hajlékony OLED-panelek kiemelt szerepet kaphatnak, hiszen a telefongyártók ezen a területen igyekeznek valami újat nyújtani a felhasználóknak.

A BOE-panelek tehát a jövő évi okostelefonokban jelennének meg, már amennyiben a külső értesülés végül beigazolódik – a forrás azonban eddig többnyire megbízható híreket közölt, így a fontos váltást szinte biztosra vehetjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!