Berta Sándor

Virtuális valóság szemüvegeket tesztelhetnek a British Airways utasai

A lehetőséget a brit légitársaság egyik járatán vehetik igénybe a felhasználók.

A British Airways bejelentette, hogy tesztelési célokból virtuális valóság szemüvegeket biztosít egyes utasai számára. A tesztidőszak az év végéig tart és egyelőre kizárólag a londoni Heathrow légikikötő és a New York-i John F. Kennedy repülőtér között közlekedő járat első osztályú utasai vehetik igénybe.

Az egyes utak során a felhasználók filmeket (többek között díjnyertes alkotásokat és dokumentumfilmeket) nézhetnek 2D-ben, 3D-ben és 360 fokos videóként vagy "terápiás virtuális valóság élményekben" részesülhetnek. Az alkalmazott szemüvegeket és technikát a SkyLights nevű francia cég biztosítja. A készülékek felbontása 1080 pixel szemenként. Minden utas a hátára feküdhet és kényelmesen megtekintheti a kínálatban szereplő tartalmakat.

A British Airways az első olyan légitársaság, amelyik ilyen szolgáltatást kínál az ügyfeleinek, még ha ez csak az első osztályt is jelenti. Ugyanakkor az Alaska Airlines már tavaly a SkyLights partnere lett és 2018. szeptember 23. és 27. között lefolytatott hasonló teszteket a Boston és Seattle, illetve a Boston és San Diego között közlekedő járatain. Akkor szintén az első osztályon utazóknak volt lehetőségük a virtuális valóság szemüvegek kipróbálására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!