Berta Sándor

183 millió fontos büntetést kapott a British Airways

Az illetékes hivatal a döntést adatvédelmi jogsértésekkel indokolta.

Tavaly szeptemberben a British Airways (BA) hozzávetőleg 380 ezer utasának banki adatait lophatták el egy hetekig tartó hackertámadásban. A vállalat online foglalási rendszerét ért támadás augusztus 21-én éjjeltől szeptember 5-ig tartott. A brit adatvédelmi hivatal (ICO) most bejelentette, hogy a BA köteles 183,39 millió font büntetést fizetni. Az indoklás szerint az ügyben 500 000 felhasználó volt érintett.

Elizabeth Denham brit adatvédelmi biztos közölte, hogy az eset azért történhetett meg, mert a légitársaság gyenge biztonsági előkészületeket tett és ha egy szervezet nem védi meg a személyes adatokat az elveszéstől, a károktól vagy a lopástól, akkor az több mint kényelmetlenség.

Alex Cruz, a British Airways vezetője meglepőnek nevezte a döntést és csalódott volt amiatt. Hangsúlyozta, hogy a cég gyorsan reagált a helyzetre és nem állapítottak meg csalási tevékenységet a megszerzett adatokkal kapcsolatban. Willie Walsh, a British Airways anyavállalatának számító International Airlines Group (IAG) konszern első embere hozzátette, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

Az eset azokat az utasokat és személyeket érintette, akik augusztus 21. és szeptember 5. között felkeresték a British Airways honlapját vagy használták a társaság alkalmazását a repülőjegyek lefoglalására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!