Gyurkity Péter

Tovább csúsznak a kihajtható telefonok

A Huawei is halaszt, a csúszást elsőként bejelentő Samsung pedig egyelőre ködösít.

Az elmúlt néhány hét során kiderült, hogy az elsőként megjelenő Galaxy Fold végül mégsem rajtol el időben, ezt ugyanis a Samsung végül szintén megerősítette. Azóta nem sokat változott a helyzet, megtudtuk azonban, hogy a Huawei is a halasztás mellett döntött – ez utóbbi gyártó pedig több lépésben igyekszik ellensúlyozni az amerikai korlátozásokat.

Egy most elhangzott interjúban ugyanis elárulták, hogy az eredetileg a nyár elejére tervezett Mate X debütálását 3 hónappal eltolják, erre tehát csak szeptemberben kerül majd sor. Addig is folytatják a hardver tesztelését, ami arra utal, hogy ők is gondokba ütköztek, bár a pontos részleteket egyelőre nem közölték – a kialakítás viszont némileg eltérő, így előfordulhat, hogy a probléma is különbözik attól, amit a Fold első példányain láthattunk. Egy szóvivő ehhez hozzátette, hogy nem kívánnak olyan terméket piacra dobni, ami árthat a cég imázsának, ezért döntöttek a csúszás mellett. A Samsung kapcsán időközben felmerült, hogy júliusban jönne el a rajt, ezt viszont most dél-koreai források cáfolják, vagyis a hajlítható megoldások biztosan nem lesznek a nyár kiemelkedő újításai.

A Huawei eközben dolgozik azon, hogy miként tudnák megkerülni az amerikai szankciókat. Ezen lépések részét képezi a saját fejlesztésű Hongmeng OS bejegyzése, az erre vonatkozó kérelmet pedig még május közepén eljuttatták az illetékes hatósághoz. Várható tehát, hogy hamarosan saját platformmal váltják le az eredeti Androidot, bár azt még megjósolni sem lehet, hogy ez a szoftver mely típusokon válik elérhetővé – arról nem is beszélve, hogy a Google szeretné elkerülni az Android további széttöredezését, ezért pedig arra igyekeznek rábírni az amerikai hatóságokat, hogy enyhítsenek a korlátozásokon.

A kínai cég a jelek szerint érdeklődik egy orosz alternatíva iránt is, a Sailfish alapjaira épülő Aurora rendszerét ugyanis szintén tesztelik, legalábbis házon belül. Meglátjuk, mi sül ki ebből, a gyártónak azonban néhány hónapon belül megoldást kell találnia a problémára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!