Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Galaxy Xcover 4S

A Samsung strapabíró készüléke hosszú szünet után folytatja a sorozatot.

Nemrég számoltunk be arról, hogy a dél-koreai gyártó egy erős példánnyal készül, amely ezúttal nem kiemelkedő teljesítményével, hanem strapabíró külsejével csábítaná magához a felhasználókat. A típus hivatalos bemutatójára már sor is került, így mi is hírt adhatunk a végleges specifikációról és a további részletekről.

A cég olasz illetőségű hivatalos oldalán bukkant fel a Galaxy Xcover 4S, amely nevének megfelelően az Xcover 4 alapjaira épül. Tekintettel arra, hogy ez utóbbi típus még 2017-ben jelent meg a boltokban, az illetékeseknek volt bőven dolguk, bár az összkép meglehetősen vegyes, hiszen itt nem minden téren találunk vadonatúj megoldásokat. Példaként említhető maga a burkolat és a kivitel, amely erősen emlékeztet az elődre, itt ugyanis ismét három fizikai gomb és egy kifejezetten vastag káva látható. Az előlap nagy részét a kereken 5 hüvelykes LCD-kijelző fedi le, amely a 720 x 1280 pixel felbontást támogatja, ez sem mondható kiemelkedőnek, míg a 16:9-es képarány szintén nem a csúcskategóriára jellemző.

A készülék 9,7 mm vastag, az akkumulátor továbbra is egy szerényebb, mindössze 2800 mAh-s példány, bár a Galaxy A8 és A8+ esetében is alkalmazott, nyolcmagos Exynos 7885 chip szintén nem egy erőmű, vagyis az üzemidő nem lesz nagyon rövid. Ehhez 3 GB memória és egy alapesetben 32 GB-os belső tároló csatlakozik, míg a hátoldalon egy 16 megapixeles kamerát helyeztek el, a szoftveres oldalon pedig az Android 9 Pie fut. A burkolat megkapta az IP68- és a MIL-STD 810G-minősítést, vagyis itt erős védelmet biztosítanak a belső komponenseknek. Kérdés, hogy a vállalat megelégszik-e ezen típus piacra dobásával, avagy ezt rövid időn belül követi majd a Galaxy S10 Active megjelenése, amely nyilván jóval erősebb hardverrel látna napvilágot.

Az Xcover 4S megjelenése Olaszországban a jövő hónapban esedékes, az induló ár itt 300 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • minizs #1
    Szóval: A telefont ütésállóként hirdetik, ami nem igaz! Egy hetes telefont autós telefon tartóba rakva a burkolat a hangerő gomb alatt széttört. A Samsung szerint nem rendeltetés szerű használat miatt történt. Könyörgöm, egy ütésálló telefonnak nem kellett volna kibírnia ezt a "szörnyű" külső behatást???!!! Szóval NEM ÜTÉSÁLLÓ, és szerintem nem felel meg a cikkben is megjelentetett MIL-STD 810G-minősítésnek!

    Szóval NEM AJÁNLOM SENKINEK !!!!