Gyurkity Péter

Olcsó Galaxy van érkezőben

A telefon még a Galaxy A10-hez képest is szerényebb lesz.

A Samsung esetében egy vadonatúj sorozat jelent meg a közelmúltban, amely a Galaxy J-családot hivatott leváltani. Itt már több különböző típus láthattunk a kínálatban, a jelek szerint azonban egy még szerényebb példány is úton van, amely többnyire ismert hardverrel jelenne meg a piacon.

Az amerikai FCC a napokban hagyta jóvá a Galaxy A10e fontosabb részleteit, amelyek között a modellszám (SM-A102U), valamint a Bluetooth- és a WiFi-minősítés is helyet kapott. Ebből ugyan nem derül ki minden pontos részlet, mivel azonban a készülék nemrég a Geekbench adatbázisában is felbukkant, a specifikáció jelentős részét is ismerjük. Megtudjuk például, hogy a telefon az Exynos 7884 chipre épül, amelyhez 2 GB memória és az Android 9 Pie csatlakozik, és mivel az „e” jelzés a Galaxy S10 esetében a szerényebb változatot jelöli, jó eséllyel itt is ugyanezen vonalat követik, vagyis az A10e lesz a család legolcsóbb, legszerényebb példánya. Érdemes megjegyezni, hogy a hardver több részlete megegyezik az A10 esetében látottakkal, viszont könnyen lehet, hogy a kijelző mérete és a támogatott felbontás változni fog.

Amíg ugyanis az elsőként piacra dobott típus egy 6,2 hüvelykes LCD-panelt kapott, amely a 720 x 1520 pixel (vagyis HD+) felbontást támogatta, ezt most akár egy kisebb, 6 hüvelyk körüli változat is felválthatja. A képkészítés terén akkor egy 13 megapixeles hátoldali kamerát, valamint egy 5 megapixeles előlapi példányt alkalmaztak, amely már jó ideje egy meglehetősen bejáratott párosnak számít. A belső tároló mérete 32 GB volt, míg az üzemidőt egy 3400 mAh-s akkumulátor volt hivatott biztosítani. A hivatalos ár (legalábbis a független latin-amerikai változat esetében) 135 dollárnak felelt meg, vagyis az A10e várhatóan ennél valamivel olcsóbb lesz.

Kérdés, hogy az okostelefon pontosan mikor és mely piacokon (illetve milyen sorrendben) válik majd elérhetővé, erre azonban minden bizonnyal rövid időn belül sort kerítenek, hiszen a gyártó mindenképpen szeretne versenyben maradni a fejlett és a fejlődő régiókban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!