MTI

4 milliárd forintért szállíthat interaktív táblákat iskoláknak Mészáros Lőrinc cége

Több mint 2000 magyarországi iskolába szállíthat interaktív táblákat a 4iG Nyrt., miután a Klebelsberg Központ pályázatán a tőzsdei társaság tette a legkedvezőbb, nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatot - közölte a cég.

A köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó program keretein belül, európai uniós támogatással megvalósuló projekt során a társaság 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését végzi, továbbá biztosítja a pedagógusok számára az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019/2020 tanév kezdetéig.

A köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését szolgáló programon belül indított nyílt közbeszerzési eljárást a Klebelsberg Központ, 3005 darab interaktív panel, 1400 darab fali konzol és 1605 darab hordozható állvány beszerzésére és helyszíni beüzemelésére. A 4iG Nyrt. nettó 4 milliárd 390,5 millió forintért vállalta a műszaki eszközök és kapcsolódó dokumentumaik, kiegészítőik 90 napon belül történő beszerzését, leszállítását, valamint helyszíni felszerelését, üzembe helyezését és átadását. Emellett a társaság a beüzemelést követően elektronikus távoktatásban minimum 30 órás akkreditált képzést biztosít az eszközöket használó pedagógusoknak.

A 10 ujjas vezérléssel is működő (multitouch), internetkapcsolatra is alkalmas interaktív táblák mérete egyedi szállítási és szerelési igényeket is támaszt, ezért az iskolai biztonsági elvárásoknak tartósan megfelelő fali rögzítéshez konzolt, a mobil felhasználáshoz hordozható állványt biztosítanak a 4iG kivitelezői a Klebelsberg Központ igényei szerint. A szerződéskötést követően a műszaki eszközöket 90 napon belül telepíti az informatikai nagyvállalat a mintegy kétezer-kétszáz általános és középiskolában. A beruházásnak köszönhetően a 2019/2020 tanévben jelentősen bővül azon tanintézmények száma, ahol a napi tanítási gyakorlat részévé válik a digitális oktatás - olvasható a cég közleményében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • esztyopa #9
  "Úgy látszik az emberi természet része a mértéktelen lopás."
  Nanemá'
  Én pl. miért nem lopok?
  Továbbá a mértéktelen lopás nem a tolvajok természete,hanem a POFÁTLAN,telhetetlen tolvajok természete !
  Az még nem lopás,ha Valaki egyszerűen mindenhez ért, gyárt,és szállít interaktív táblákat.Te is kitanulhatnád a gázszerelést,és máris értenél mindenhez.
  Az egységsugarú szakemberek kitanulják az informatikát,a mérnöki tudományokat,és egyéb szakirányú tudományokat,és ezzel *csőlátók*lesznek.
  A saját területükön kívül semmihez sem értenek.
  De ott volt pl. Leonardó da Vinchi.Az egy polihisztor volt, egy zseni
  Szerencsések vagyunk,hogyy Nekünk is van egy Leonárdonk !
 • ostoros #8
  Miféle lehetőség? Nem létezik itt semmiféle lehetőség.
  Az NDK szintre hozása a németeknek átszámolva belekerült vagy 2000 milliárd Euróba a szövetségi kormánynak. Ennek az összegnek eddig közel egy század részét kapta hazánk mint EU támogatás.
  Ugye nem képzelted, hogy ami a németeknek sem sikerült még tökéletesen, azt majd a magyarok század annyiból megoldják? Magyarország a tőkekivándorlás országa, és az is marad, amíg gyarmatok maradunk.
  És azok maradunk, mert kényelmesebb a politikai elitnek a falatért kuncsorogni a gazdinál.
  Ahol pedig olyan erős a tőkekivándorlás, mint itt, az NEM FOG FELZÁRKÓZNI.
  Hozzá teszem, hogy amilyen irányba megy az EU ennek van egy csekély előnye is.

  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.19. 18:33:59
 • esztyopa #7
  Ne hőbörögjetek !
  Még nincs húszezresekkel kitapétázott palotája egyik bérletes
  *közbeszerzőnek*sem.
  /Csak az a baj,hogy ezzel MO káprázatos,történelmi felemelkedésének a lehetőségét lopták el !/
 • Merces2 #6
  Pénztáros Lőrincz...
 • ostoros #5
  Korrupció? Meg piaci verseny? Hol?
  Hogy van az, hogy Magyarországon az építkezéseken osztrák cégek tarolnak a pár magyar mellett, de nincs sehol egy német, vagy francia?
  Hát úgy, hogy az iparági szereplők felosztották maguk között a piacot. Pont úgy mint a magyar cukorgyárak felvásárlásánál: egy térkép fölött eldöntötték, melyik kié lesz. (ez konkrétan így történt)
  Ha egymás területére behatolnának, azzal piaci versenyt generálnának, ami lenyomná az árakat, ezért nem teszik ezt.
  Az EU karattyolhat a piaci versenyről, ha maguk az iparági szereplők mindent megtesznek, hogy az ne jöjjön létre!
 • lamer the true #4
  Láttam már tiszta közbeszerzést, de tényleg ritka.
  A tiszta belső piacra dolgozó cégek mára már úgy is kihaltak, mivel nem tudtak megrendelést szerezni.
  Akinek külföldi piaca van, azok talán tudnak korrupció mentesen létezni.
  Úgy látszik az emberi természet része a mértéktelen lopás.
  Ezt kéne valahogy korlátok közé szorítani, netán megszüntetni.
 • lammaer #3
  Szomorú hogy a "közbeszerzés" gyakorlatilag a lopás sziniímája lett magyarországon. Pedig pont arról szólna hogy az állam megversenyezteti a cégeket hogy a legjobb módon használják fel a közpénzt...:(
 • Ender Wiggin #2
  ez általában inkább úgy megy, hogy maga a pályázati elvárás nagyon szőkíti a jelentkezőket, sőt leginkább csak a baráti kör cégeire álló feltételek állnak fenn. és akkor a barátok létrehoznak addig nem létező cégeket (vagy létezők mögé rejtik az újakat), melyek a pályázati láncolat minden aspektusát lefedik (az is az ő cégük, amelyik a hatástanulmányt írja, az is, amelyik auditál, az is, ami vásárol/elad, az is, ami kivitelez stb.) lásd helios... :-D
 • kokenybt #1
  Gondolom megmondták a többieknek,hogy nekik magasabb árat kell mondani....