Gyurkity Péter

Tripla-kamerákkal jönnek az idei iPhone-ok

Az előlapon pedig szintén frissül ez a komponens, a jobb minőség érdekében.

Az Apple kapcsán az elmúlt hetekben arról számoltunk be, hogy alakulóban van az újabb olcsó típus, amely az iPhone XE nevet kapta meg, de már azt is tudjuk, hogy a cég jövőre vált végleg OLED-panelekre. Most az idei hármas részleteiről jelent meg külsős értesülés, amely a kamerákat ismerteti számunkra.

Az iOS-termékek és az Apple vonatkozásában többször megbízhatónak bizonyult elemző, Ming-Chi Kuo, a napokban arról értekezett, hogy az idei csúcskategóriás páros már hátoldali tripla-kamerával jelenik meg. A tavalyi példányokon látott 12 megapixeles kamera ugyanis ezúttal egy telefotós, valamint egy szintén 12 megapixeles, a nagylátószögű felvételekért felelős komponenssel egészül ki, vagyis a hátlapon már egyszerre 3 kamerát helyeznének el. Az iPhone XI és XI Max külsejét ábrázoló korábbi felvételeken egy nem túl vonzó külsőt láthattunk, ezt viszont a jelek szerint fekete bevonattal igyekeznek ellensúlyozni, hogy maguk a kamerák jól belesimuljanak a burkolatba, elfedve ezzel azok külalakját - az előlapon szintén ezt a megoldást alkalmaznák, bár azt még nem tudjuk, hogy a hátlapon az első két kamera is ugyanezen kategóriába kerül-e majd, vagy egyedül a harmadik példány rejtőzne így el.

Ami az előlapi szelfikamerát illeti, itt a tavaly látott 7 megapixeles modult egy 12 megapixeles változatra cserélik le, vagyis a minőség itt is tovább javulna. A hátoldalon (a korábbi pletykákkal ellentétben) mégsem alkalmaznának egy külön ennek szentelt Time-of-Flight érzékelőt, ehelyett a fenti, némileg praktikusabb megoldásra szavaznak, ennek kapcsán pedig azt is megtudtuk, hogy a harmadik kamera kizárólagos gyártója a Sony lesz. A csúcskategóriás párossal egy időben készül az iPhone XR 2 is, amely ugyanazon szelfikamerát, valamint hátoldali iker-kamerát kínálna a felhasználóknak, hogy jobban versenyben maradjon a Galaxy S10e típussal.

Ami a jóval szerényebb (és egyben olcsóbb) megoldásokat illeti, itt az iPhone XE, valamint az iPhone 8S felbukkanására számíthatunk, bár ez utóbbi csak jövő márciusban jelenne meg a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!