SG.hu

Egyszerű válasz a vállalati adatmenedzsment kihívásaira

Ma már minden vállalati intézmény működése elképzelhetetlen a felhalmozott adataik nélkül. De az egyre növekvő adatmennyiség hatékony és biztonságos tárolása újabb és újabb kihívások elé állítja a cégeket.

Adat nélkül nincs vállalat

Nehéz olyan gazdasági ágazatot találni, ahol a napi ügymenet ne járna hatalmas adatmennyiségek mozgásával. Ennek folyománya, hogy a legtöbb vállalat működésképtelen lenne stabil és biztonságos informatikai rendszerek nélkül, amik képesek alkalmazkodni az állandóan változó igényekhez és körülményekhez.

Ráadásul az adatok értéknövekedése a rájuk leselkedő veszélyeket is fokozza. Ez egyrészt a rendszereket fenyegető fizikai kockázatokat jelenti, hiszen felbecsülhetetlen károkat okozhatnak az elveszett, vagy megsemmisült létfontosságú adatok. Másrészt - sajnálatos módon - egyre nagyobb a veszélye, hogy valamilyen külső támadás (pl. zsarolóvírus) áldozatává válik a vállalat. Ezeket a nehézségeket csak folyamatos készenléttel és fejlesztésekkel lehet leküzdeni, ám ez nem olyan egyszerű.


Összetett probléma a szerverszobában

Az újabb és újabb igények tűzoltásszerű kielégítése csak még több problémához vezet. Ugyanis, az IT rendszerek heterogenitása, az üzemeltetésük összetettsége, költsége egyre nagyobb kihívás elé állítja a vállalatokat.

Miközben folyamatos igény van az IT rendszerek kapacitásának növelésére, az erőforrások legnagyobb része a meglévő rendszerek működtetésére megy el. Ennek egyik fő oka, hogy a rövidtávú megoldásokból, szinte átláthatatlan rendszerek születnek. Olyan infrastruktúrák ezek, amelyek akár 8-12 különálló alrendszerből állhatnak, különböző frissítési ciklusokkal és management toolokkal, ami komoly fejtörést okozhat bármelyik szakembernek.

Az ad-hoc jellegű rendszerfejlesztés nemcsak a napi ügymenetet lassítja, de jelentős és kiszámíthatatlan kiadásokat is jelent. Ráadásul nincs mindig lehetőség a felmerülő problémák, igények azonnali megoldására, kielégítésére, ami akár újabb biztonsági kockázat forrása is lehet.


Egy egyszerű megoldás

Egy hiperkonvergens rendszer, mint a Simplivity, önmagában is képes biztosítani az adatvagyon védelmét és gyors helyreállíthatóságát, valamint az előbb felsorolt problémákra is egyszerű és költséghatékony megoldást kínál.

Biztonság és hatékonyság. Ezek voltak a kulcsfontosságú tényezők a Simplivity kialakításánál. Így lehet, hogy ez az egyetlen olyan hiperkonvergens megoldás a piacon, ami ingyenes beépített mentési és katasztrófatűrési megoldással rendelkezik, és akár 1 TB méretű virtuális gép mentését is képes visszaállítani 1 percen belül. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően minimálisra csökkenthető az esetleges rendszerleállás vagy adatvesztés okozta bevételkiesés.

A hatékonyságot olyan tulajdonságok biztosítják, mint a belső deduplikációs és tömörítő képesség, illetve az egész rendszer egyszerűsége. Mert a Simplivity valóban kompakt. Ahhoz például, hogy a 2 tagú Simplivity-hez hasonló adatredundanciával rendelkező infrastruktúrát építhessünk ki, 5 vagy 6 tagú környezetet kell összeállítanunk a versenytársak megoldásaiból. Ezen felül a kezelése is a lehető legkönnyebben, egy intuitív felületről történik, aminek használata nem igényel semmiféle speciális képzettséget.

A való életre lefordítva, a Simplivity egy rugalmas, hatékony és átlátható rendszer, ami bármelyik vállalatot egy lépéssel közelebb viheti ahhoz, hogy mindig biztonságban tudhassa a létfontosságú adatait.