Gyurkity Péter

Játékosoknak is fejleszt telefont a Samsung

A most kiszivárgott kihajtható megoldás egyetlen korábbi telefonra sem hasonlít.

Egymás után bukkannak fel a különböző gyártók korábban benyújtott szabadalmi kérelmei, ezek pedig gyanúsan egyazon irányba mutatnak. Nagyon úgy tűnik, hogy a jól ismert nevek kivétel nélkül a kihajtható megoldásokban látják a következő nagy lehetőséget, a Samsung esetében azonban most egy kifejezetten játékosoknak szánt modell látott napvilágot.

Ezúttal is egy külső forrás szellőztette meg a szabadalmi beadványt, amelyben egy érdekes okostelefon körvonalai láthatók. Eszerint a Samsung is készül a játékfanatikusok igényeinek kielégítésére, mégpedig egy olyan telefonnal, amely kihajtható kivitelben egyben táblaként is rendelkezésünkre állna. Kihajtott állapotban ráadásul egy D-pad is megjelenik a külsőn, amelyet további fizikai gombok kísérnek, így valóban a játékokra éleznék ki a fejlesztést, ami persze behajtott állapotban is elérhető lenne, bár itt már egy jóval kisebb érintőképernyőn keresztül élvezhetnénk csak a különböző szoftverek nyújtotta élményt.

Komoly eltérést és újdonságot jelent, hogy a rajzok alapján a hibrid megoldás a megszokottól eltérő külsővel jelenne meg a piacon, ami elsősorban a már említett gomboknak és kontrollernek köszönhető. A modell meglehetősen vastagnak és kényelmetlennek tűnik, bár a rajzok alapján ezt egyelőre elég nehéz eldönteni – a pontos méretet illetően az első vélemények a PlayStation Vita és a Nintendo Switch közé sorolják be a Samsung fejlesztését, ami egy meglehetősen bátor lépésnek tűnik, már amennyiben valóban elszánják magukat a piaci megjelenésre. A játékosoknak szánt okostelefonok önmagukban egy eléggé apró szeletét teszik csak ki a teljes piacnak, egy újszerű megoldás pedig ezen belül is komoly akadályokba ütközhet, arról nem is beszélve, hogy az ár legalább ilyen fontos akadályként jelenhet itt meg.

Egy ilyen készülék minden bizonnyal borsos áron jelenne ugyanis meg a piacon - remélhetőleg a további részletek hamarosan szintén napvilágot látnak majd, hogy tisztább képet kapjunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!