Gyurkity Péter

Az utolsókat simítja hajlítható telefonján a Samsung

Zárt körben már bemutatták a megoldást, ez hamarosan a piacon is megjelenik.

A Samsung hajlítható (pontosabban kihajtható) fejlesztése kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy nagyon drága lesz a megoldás, nem sokat kellett várni azonban a további értesülések megérkezésére. A jelek szerint a gyártó a CES 2019 alatt zárt körben már bemutatta a telefont, ez pedig az első félévben debütálhat majd, bár az első körben csak korlátozott mennyiség áll majd rendelkezésre.

Egyszerre több forrás is beszámolt arról, hogy a CES alatt néhányan már közelebbről is szemügyre vehették a kihajtható típust, amely nagy valószínűséggel a Galaxy Fold nevet kapja meg, itt pedig azt is megtudhatták, hogy a fejlesztés készen áll a sorozatgyártásra. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy (ellentétben a többi okostelefonnal) korlátozott mennyiség lesz majd csak elérhető, ezért bár a hivatalos megjelenésre már az első félévben sort kerítenének, a Samsung számára hazai piacot azonban csak néhány hónapos késéssel követi majd az amerikai és az európai régió. Ami a hivatalos árat illeti, ez a jelek szerint 1850 dollár körül lesz, ami picit riasztónak tűnhet, itt azonban nyilván egy teljesen új megoldásról van szó, ami csak idővel lesz elérhető a szélesebb tömegek számára.

Más lapok eközben arról írnak, hogy a Samsung az utolsó simításokat hajtja most végre a telefonon, mivel kihajtott állapotban ugyan semmi jel nem utal a „törésre” vagy hajlításra, összecsukott formában azonban nem tökéletes a végeredmény. Ennek kiküszöbölése érdekében a gyártó most egy picit módosított változatot tesztel, amelynél a széleket enyhén megemelve hagyják, ez pedig minden hasonló zavaró tényezőt megelőz, illetve megszüntet, így a vásárlóknak nem lesz részük kellemetlen meglepetésekben. Szerintük összecsukott állapotban a telefon nem túl vastag, mi több, ez kellemesebb és stabilabb fogást biztosít, ez azonban nyilván majd csak a hétköznapokban dől igazán el. A bemutatóra az MWC alatt kerülhet sor, a telefonból eleinte havi 1 millió darabot gyártanának, kifejezetten a negyvenes korosztályt véve célkeresztbe.

Az MWC alatt az LG is bemutathatja saját új fejlesztését, bár ez még hagyományos kivitelt kap. A G8 tehát itt bukkan fel, a Samsungnak pedig erre is reagálnia kell majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • KisKZ #7
  Hát nem tudom...
  Amennyiben az alap az OLED vagy AMOLED, akkor másfél év alatt garantált a megjeleítő beégése. Ezzel kellene valamit csinálni végre! Én már nem akarok kétévente kötelezően váltani (ilyen pénzekért).
 • Thrawn #6
  Nem akarnak ezek semmit kiváltani, le akarják nyomni az emberek torkán, hogy ez milyen űberf..sza, vedd meg, ha aranyáron van is. Mint ahogy jönnek a 4-6-8 optikát tartalmazó fényképező modulok is, lassan olyan lesz a teló, mint a pók. Amúgy is sírnak, hogy jaj, összeomlott a mobil piac, hát ilyenekkel próbálják a növekedést fenntartani / visszaállítani. Mert növekedni, mint tudjuk, kell. Sőt, a növekedés mértékének is növekedni kell. Meg még annak a mértékének is, különben a befektetők - szegények - elégedetlenek.
 • barret #5
  Semmi bajom a technikai oldalával,de hogy mit akarnak vele kiváltani,azt még most sem értem! Ez egy teljesen új dolog.Semelyik kategóriába nem fér be. Ez egy könyv,nem telefon... Sok tablettel is lehet telefonálni,mégsem hívják őket telefonnak.
 • M2 #4
  Valahol el kell kezdeni, lehet 10 év múlva már olyan magas szinten lesz megoldva, hogy mást el se lehet majd adni.
 • barret #3
  Én csak azt nem értem,hogy mi értelme az összehajtásnak? Tiszta ráncos elöl-hátul,és zsebben nem fér el.Ha táskában kell hordani,nem mindegy mekkora? Olyat csináljanak ami kicsi,és strapabíró! Viszont széthajtva nagy,és a kijelzője nem "ragyás". Mindegy,eladásra jó lesz így is,csak előtte sokat kell reklámozni :)
  Utoljára szerkesztette: barret, 2019.01.14. 13:15:26
 • M2 #2
  Gondolom az a mondat a Samsungra vonatkozott (a videóban látható meg nem az).
 • cateran #1
  "CES 2019 alatt zárt körben"

  Annyira zart volt, hogy a Youtubeon orrba-szajba ment a video rola...


  Utoljára szerkesztette: cateran, 2019.01.14. 11:41:00