Berta Sándor

Mesterséges intelli­gen­cia startupot vett az Apple

A felvásárolt cég algoritmusa az okosotthon-termékek videófolyamát elemzi, és csak a lényeges felvétel-részleteket tölti fel a felhőbe.

Az Apple által felvásárolt Silk Labs olyan modern kép- és hangfelismerő megoldásokat fejleszt, amelyeknek köszönhetően megvalósulhatnak a következő generációs hálózatba kötött termékek. Fő terméke egy integrált kamerával rendelkező saját okosotthon-hub lett volna. A piacra dobásig nem jutottak el, csak egy - egyébként sikeres - Kickstarter-kampányt indítottak, de azt mégis leállították, mert a cég az okosotthon-eszközök szoftvereire és a mesterséges intelligenciára akart összpontosítani anélkül, hogy a hardverpiacon is aktív legyen. A Silk Labs korrekt módon járt el, hiszen a Kickstarter-kampányát támogató összes személy visszakapta a pénzét.

A vállalat elsősorban az adatvédelemre akar koncentrálni és egy olyan algoritmuson dolgozik, amelyik csak a fontos felvételeket továbbítja feldolgozásra a felhőkörnyezetbe. A cél az, hogy az okosotthon-készülékek adatait már azelőtt elemezzék a mesterséges intelligencia segítségével, hogy felkerülnének a cloud-szolgáltatásokba. Az Apple-t is elsősorban a startuphoz tartozó Silk Intelligence Platform érdekelte, amely a névtelenné tett adatokat kiértékeli.

A startupot három évvel ezelőtt alapította meg Andreas Gal, a Mozilla egykori technológiai vezetője, valamint hat munkatársa. A vállalkozás vezetője továbbra is Andreas Gal marad. Amennyiben az Apple tovább tudja erősíteni a termékei és a szolgáltatásai adatvédelmét, akkor lépéselőnybe kerülhet a Facebook-Google duóval szemben. Az Apple - szokásához híven - nem kommentálta a hírt és az sem derült ki, hogy a társaság pontosan mekkora összegért vásárolhatta fel a vállalkozást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!