Gyurkity Péter

Négy változatban jelenik meg a Galaxy S10

Ez akár a kétségbeesés jele is lehet, a fő szempont azonban az 5G támogatása lesz.

A Samsung jövő tavasszal esedékes új csúcskategóriás okostelefonjáról számos alkalommal írtunk már, hiszen ez tartja leginkább lázban a területtel foglalkozókat. Most további részletek láttak napvilágot, amelyek részben megerősítik a korábbi híreket, eközben azonban néhány érdekes opciót is felvázolnak számunkra.

Arról már hallottunk, hogy 3 példány egyidejű megjelenésére számíthatunk, ezek sorrendben a Beyond 0, Beyond 1, illetve Beyond 2 kódnévre hallgatnak. A fizikai méret 5,8 és 6,4 hüvelyk között mozogna, míg a kamerák száma 3 és 5 között lenne. Az még nem teljesen világos, hogy az egyes típusok pontosan miben (és miként) térnének el egymástól, hiszen az ehhez szükséges részletes specifikációk még nem állnak rendelkezésünkre, egy most megjelent újabb értesülésben azonban már arról írnak, hogy egy negyedik példány felbukkanása is várható, mivel a Samsung szeretné meggyőzni a vásárlókat a váltás értelméről. Ez utóbbi már egy még nagyobb, egészen pontosan 6,7 hüvelykes érintőképernyővel futna be, nem ez lenne azonban az egyetlen módosítás.

Az okostelefon ugyanis már összesen 6 kamerát kínálna nekünk, itt valószínűleg 4 szenzort helyeznének el a hátoldalon és kettőt hagynának meg az előlapon. Biztosítanák továbbá az egyelőre kereskedelmi jelleggel el sem érhető 5G-technológia támogatását is, ami azzal magyarázható, hogy a jövő év elejére egyes régiókban már megjelennek az ehhez szükséges hálózatok, a gyártó pedig némileg gyanakodva (egyes értelmezések szerint kétségbeesve) figyeli a Galaxy S9 várakozásoktól elmaradó eladási számait, ezért mindent bevetnek annak érdekében, hogy minél többen döntsenek jövőre a készülékcsere mellett.

Ez persze igencsak nehéz feladat, hiszen a telefonpiac mára gyakorlatilag telítődött, a fejlődő régiókban pedig nem az abszolút csúcskategóriás megoldások hozhatják el a kánaánt. Néhány héten belül kiderülhet, hogy mennyiben bizonyul hitelesnek a fenti hír, némileg meglepő lenne, ha a Samsung valóban 4 eltérő példányról rántaná le a leplet az MWC alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!