Gyurkity Péter

Több új technológiával készül a Samsung

Ezek között új chipek, játékosoknak szánt telefon, illetve kijelzőbe épített komponensek is lesznek.

Az elmúlt napokban egyszerre több hír is befutott a dél-koreai gyártó várható újításaival kapcsolatban, ezeken futunk most végig, hogy lássuk, mire is számíthatunk jövőre a cég háza táján. Érthető módon a Galaxy S10 van a fókuszban, emellett azonban további példányok is megjelenhetnek a piacon, amelyek már egy eddig többnyire mellőzött szegmenst is célba vehetnek.

Elsőként egy szabadalmi kérelem benyújtása került nyilvánosságra, amely azonban még tavaly áprilisról ered. Ebben az ujjlenyomat-olvasó kijelzőbe való beépítéséről tesznek említést, amelynek alapján arra számíthatunk, hogy a Galaxy S10 már valóban ezzel a megoldással bukkan majd fel. Az optikai komponens mellett azonban az előlapi kamera is bekerülhet a kijelző alá, legalábbis a most megjelent külsős információk szerint. Egyelőre a korai prototípusokat tesztelik, a technológia pedig 2020-ban készülhet el, vagyis ez valószínűleg inkább az S11 egyik fontos újítása lesz majd.

A Samsung a maga részéről időközben bejelentette a második generációs 7 nanométeres chipek terén elért friss eredményeket, amelynek révén az EUV-litográfiával készült processzorok gyártása jóval könnyebbé vált. A selejtarány is jelentős mértékben lecsökkent, miközben a 10 nanométeres példányokhoz képest 20 százalékos gyorsulást, valamint akár 50 százalékos étvágycsökkenést is elérhetünk, ami nyilván fontos előrelépés lenne. A mérnököknek választaniuk kell e két jellemző között, itt pedig valószínűleg a fogyasztás mérséklése mellett döntenek majd, mivel a teljesítmény terén ma sincs különösebb okunk a panaszra.

Más hírek szerint a Samsung készül egy, immár kifejezetten a játékosoknak szánt telefonnal is, amely erős hardverre (Snapdragon 845, 8 GB RAM, 256 GB-os tároló, 4000 mAh-s akkumulátor, valamint a Galaxy Note 9 esetében megismert erős hűtés) épülne, az Android 8.1 Oreo kíséretében. Azt azonban még nem tudjuk, hogy ez mikor és milyen áron bukkanna fel a piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!