Gyurkity Péter

Kitart a prémium kihajtható telefonok mellett a Samsung

Ismét a hagyományos mobilokra emlékeztető külsőt, ám erős hardvert kapunk.

A Samsung évek óta bemutat egy-egy olyan példányt, amely a korábbi évtizedre jellemző hagyományos mobiltelefonok külsejére hajaz, ám ehhez csúcskategóriás hardveres komponenseket és az Android szoftvert társítja, amivel egy érdekes átmenetet képeznek a két szegmens között. A most érkező friss példány is ezt a hagyományt követi.

A kínai TENAA, vagyis az ottani szabályozó hatóság hivatalos oldalán bukkantak fel a telefon főbb részleteit, így nem sok kérdőjel maradt a bemutatóig. Eszerint a W2019 névre keresztelt típus (amely tehát nevében is az eddigi vonalat követi) a Snapdragon 845 chipet kapja meg, leváltva a tavaly alkalmazott 835-ös változatot. A teljesítmény ezzel marad kiemelkedő, ráadásként pedig 8 GB memóriát is kapunk, amely a Bluetooth 4.2 szabvánnyal, valamint ismét két kijelzővel egészül ki, hiszen összecsukott állapotban is elérhetővé igyekeznek tenni a különböző értesítőket és egyéb információkat. Tavaly két 4,2 hüvelykes panelt helyeztek el a W2018 típuson, amelyek az 1080 x 1920 pixel felbontást támogatták, ez valószínűleg nem fog drámai mértékben változni az idei típusssal.

A hátoldalon a képek alapján egy iker-kamerát kapunk majd, ennek pontos részleteit azonban még nem ismerjük. A szoftveres oldalon a külső források állítása szerint továbbra is az Android 8.1 Oreo fut majd, a legfrissebb verziót tehát még nem alkalmazzák ezen a telefonon, erre talán majd csak később kerítenek sort. Számíthatunk viszont a prémium külsőre, valamint a kamerák további optimalizálására, hiszen tavaly a közvetlen elődön alkalmaztak először f/1.5-ös rekeszt, tehát itt nem aprózzák el a dolgokat. Megmarad viszont a jó öreg T9-rendszer a szöveges üzeneteknél, a többi szoftveres és hardveres részletet pedig csak később ismerjük majd meg.

A családon belül a kereskedelmi ár is kifejezetten magas, itt nem lenne meglepő az 1000 dollár körüli, vagy még magasabb szint. A hivatalos megjelenésre eddig kizárólag Kínában került sor, ez azonban ma már nem jelent túl nagy akadályt a fanatikusok számára – a jelek szerint van akkora kereslet ezen telefonokra, hogy megérje az újabb frissítés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!