Gyurkity Péter

Befutott a sokkamerás Galaxy A9

A pletykák beigazolódtak, a Samsung valóban 4 kamerát helyezett el a hátoldalon.

Az elmúlt hetekben többször is beszámoltunk arról, hogy a dél-koreai gyártón mintha valóságos kameraőrület uralkodott volna el, a külsős források ugyanis kivétel nélkül ilyen készülékek megjelenését vetítették előre. A Galaxy A9 (2018) ezen sorozatba illeszkedik be, a hátoldalon valóban a képkészítésre helyezik a hangsúlyt.

A hivatalos oldalon már megtaláljuk a főbb részleteket, ami annak köszönhető, hogy csütörtökön lerántották a leplet erről a változatról. Eszerint a felső-középkategóriát célozzák meg, hiszen alumínium keretet, két üveg, részben hajtott panelt, ám lesimult kijelzőt kapunk, ez utóbbi pedig egy 6,3 hüvelykes AMOLED-példány, az 1080 x 2220 pixel felbontással és a 18,5:9-es képaránnyal. A hátoldalon az ujjlenyomat-olvasó, valamint a 4 szenzor helyezkedik el, ehhez Type-C USB, egyetlen hangszóró, három eltérő szín (fekete, kék, rózsaszín), valamint a Snapdragon 660 chip, 6 vagy 8 GB memória, egy alapesetben 128 GB-os, ám microSD révén tovább bővíthető belső tároló, illetve egy 3800 mAh-s akkumulátor társul.


Ami a kamerát illeti, itt sorrendben egy 24, egy 10, egy 8, valamint egy 5 megapixeles szenzor dolgozik majd, amelyek a normál, a telefotó, a nagylátószögű, valamint a megfelelő mélységet ábrázoló képekért lesznek felelősek. Ennek révén a rekeszek paraméterei is eltérőek, de a főkamera alacsony háttérvilágításra is felkészül, hiszen itt a pixelek kombinálásával egy kisebb felbontású, mindössze 6 megapixeles képet is készíthetünk, amely további AI-funkciókra támaszkodik majd, ahogy az az összes üzemmód esetében is elérhető lesz. A szoftveres oldalon még az Android 8.0 Oreo fut, ehhez itt is a Samsung Experience UI csatlakozik, a Samsung Pay mellett.

Európában novemberben esedékes a megjelenés, az ár 599 euró, illetve 549 font lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!