Gyurkity Péter

Tripla-kamerával mutatkozott be a Galaxy A7

A Samsung egy érdekes mainstream megoldást dob most piacra. Magyarországon október elejétől lesz elérhető 100 ezer forintos áron.

Miközben az elmúlt napokban egyre-másra jelentek meg a hírek a dél-koreai gyártó állítólagos további fejlesztéseiről, amelyek a források szerint már sokkal több lencsét hordoznának a hátoldalon, a cég a Galaxy A7 típusról rántotta le most a leplet, amely egy tripla-kamerára épül, ezzel pedig kifejezetten a fotózásra helyezi a hangsúlyt, némileg előrevetítve, hogy mire számíthatunk a Galaxy S10 kapcsán.

A hivatalos bejelentés szerint a Galaxy A7 (amely név érdekes módon nem foglal magában évszámot, dacára annak, hogy tavaly már bemutatták a Galaxy A7 2017 típust) egy kereken 6 hüvelykes kijelzőt kapott, ezzel pedig követi a nagyobb fizikai méretet előnyben részesítő trendet. Az AMOLED-panel az 1080 x 2220 pixel felbontást támogatja, a képarány itt 18,5:9, miközben a teljesítményről egy nyolcmagos Snapdragon vagy Exynos chip gondoskodik majd, régiótól függően. Ehhez 4 vagy 6 GB memória, egy 64 vagy 128 GB-os tároló, a 3300 mAh-s akkumulátor, gyorstöltési funkció, a hagyományos microUSB-port, valamint az Android Oreo 8.0 társul, tehát a legfrissebb verzió itt nem válik rögtön elérhetővé.

A burkolat prémium hatású üveg, amely több eltérő színben (kék, fekete, arany, valamint rózsaszín) lesz elérhető. Az ujjlenyomat-olvasó a telefon szélén kapott helyet, így a hátlapot megőrzik a tripla-kamerának, amely egy 24, egy 8, valamint egy 5 megapixeles szenzorra épül, ezek sorrendben a pixelek kombinálásával elérni kívánt kiemelkedő minőséget, a megfelelő nagylátószögű képeket, valamint a jobb mélységérzékelést hivatottak biztosítani. Az előlapon egy szintén 24 megapixeles példány kapott helyet, ez nyilván jó minőségű szelfiket garantál majd, míg a készülék pontos fizikai mérete 159,8 x 76,8 x 7,5 mm, súlya pedig 168 gramm.

A megjelenésre október 11-én kerítenek sort, az első körben Ázsia és Európa kapja majd meg a típust, az induló hivatalos ár a kiszivárogtatások szerint 348 euró lesz, itthon 99 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!