Spencer

Az első V.92-es modem

A Zoom Telephonics elsőként a világon elkezdte nagyobb mennyiségben is szállítani az új V.92 szabványt támogató modemeit.

A 3049-es modell egy külső, míg a 3025-ös változat egy PCI foglalathoz csatlakoztatható, belső modem. A V.92 szabvány mellett az új eszközökben alkalmazzák a V.44-es tömörítési előírást is. Ezeknek köszönhetően az Internetre való adatfeltöltés felgyorsul, az Internetes böngészés hatékonyabbá válik, valamint a kapcsolódás ideje lerövidül.

A V.92 egyik jellemzője a QuickConnect, amely az előbb említett csatlakozási időt jelentősen lecsökkenti. Minden bizonnyal az egyik legnagyobb előnye az új szabványnak az előzőekhez képest, hogy már támogatja a 48000 bit/másodperces adatfeltöltést. A jelenleg is széles körben használt V.90-es csak a 33600 bit/másodperces feltöltést tette lehetővé.

A megnövekedett sebességet főleg email- és fájlküldéseknél, valamint az Internetes játékoknál lehet majd jól kihasználni. A V.44-es szabvány elsősorban a Web böngészése során, valamint egyéb adatátviteli műveletek közben fogja a teljesítményt megnövelni.

A V.92 további fontos jellemzője, hogy támogatja az úgynevezett Modem-on-hold funkciót. Ez annyit jelent, hogy online üzemmódban is lehet hívásokat fogadni, igaz erre az időre az adatátvitel megszakad. Viszont a telefonálás befejeztével az online munka onnan folytatható, ahol abbamaradt. E funkció használatához szükség van hívásvárakoztatásra, és az Internet szolgáltatóknak is támogatniuk kell. Az új belső modem 60 dollárba, míg a külső modell 100 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!