Franczy

A Seagate Ultra320 SCSI merevlemez

A Seagate Technology most mutatta be az új Ultra320 SCSI technológiájú merevlemezét, amely az SPI-4 (Ultra320 SCSI) ipari standardot támogatja.

A bemutatón egy teljesen integrált 320 Mbyte/sec-os SCSI iniciátor és célkontroller segítségével - melyet ugyancsak a Seagate fejlesztett ki - ténylegesen 320 Mbyte/sec-os adatátviteli sebességet produkált, miközben a kábelezése és a hátlapja a jelenlegi Ultra160 SCSI szabványnak felelt meg.
A Seagate több piacvezető konkurens Ultra160-as rendszert tesztelt le, hogy 100%-osan biztosítsa az Ultra320 SCSI, és az Ultra160 SCSI szabványok közötti működőképességet. Az Ultra320 SCSI technológia lehetővé teszi a kényes adatok nagy sebességű és megbízható mozgatását a high-end gépekben.

½A most megtartott bemutatónk nemcsak azt bizonyítja, hogy a Seagate továbbra is megtartja technológiailag vezető szerepét, hanem azt is, hogy az új Ultra320 SCSI technológiát a jelenlegi számítógépes infrastruktúrában is alkalmazni lehet, hiszen a hátlapok, a kábelek és az SCSI lezárók is megegyeznek az előző megoldások hasonló elemeivel.½ - nyilatkozta Tom Porter, a Seagate Technology alelnöke, vezető technikusa. ½A rendszer-integrátorok is be fogják látni, hogy milyen egyszerű és költségkímélő megoldás az Ultra320 SCSI megoldásokra való átállás, valamint szerintünk az ipari elterjedése is villámgyorsan végbe fog menni.½

A Seagate technológiai bemutatóján kipróbálták és tesztelték az ajánlott ANSI szabvány által előírt különböző jellemzőket is, ilyenek például a szabad járású órajel, a prekompenzáció, vagy az irányítási szekvenciák. Ezek a tulajdonságok biztosítják az Ultra320 SCSI szabványú eszközök nagy megbízhatóságát, a rajtuk tárolt adatok nagyfokú biztonságát, valamint az adatátviteli sebesség növekedését.

A Seagate Technology már több, mint egy éve az SPI-4-es ajánlás, standard egyik fő fejlesztő cége, és nekik sikerült először, már a tavalyi COMDEX kiállításon a 320Mbyte/sec-os technológiát szervereken bemutatniuk. Idén szeptemberben adták ki az "Open Invitation to the Seagate Signaling Lab" elnevezésű ajánlásukat, melyben lefektetik a jelenlegi infrastruktúrák és az Ultra320 SCSI szabvány együttműködésének alapjait.

A Seagate meg kívánja hívni az OEM rendszer-integrátorokat, kontroller gyártó cégeket, és a médiák képviselőit is a Seagate székházába, hogy ott közvetlen közelről figyelhessék meg az Ultra320 SCSI technológiai bemutatóit. A kapcsolatot David Szabadossal kell felvenni, a 831-439-2859-es telefonszámon. Mint a névből kiderül, úgy látszik a Seagate-nél is dolgoznak honfitársaink.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!