Gyurkity Péter

Itt a Samsung Android Go okostelefonja

A cég szerény megoldása a vékony pénztárcával rendelkezők számára lehet vonzó.

Arról már több alkalommal is beszámoltunk, hogy a Samsung belátható időn belül csatlakozik az Android Go platformot támogatók táborához, ez pedig a napokban be is következett. Az általuk bemutatott telefon követi a főbb előírásokat, a szerény hardverhez a kissé módosított szoftver csatlakozik.

A hivatalos bejelentésből megtudhatjuk, hogy a Galaxy J2 Core típusról van szó, amely kifejezetten olcsó, belépő szintű készülékként jelenik meg a piacon. Itt egy kereken 5 hüvelykes TFT-kijelzőt kapunk, amely a divatjamúlt, 540 x 960 pixel felbontást támogatja. Ehhez a négy magot és 1,4 GHz-es órajelet kínáló Exynos 7570 chip csatlakozik, mégpedig mindössze 1 GB memória, egy alapesetben 8 GB-os, ám tovább bővíthető belső tároló, valamint egy szintén kisebb, ezúttal 2600 mAh-s akkumulátor társaságában. Ami a fotózást illeti, itt egy 8 megapixeles hátoldali, valamint egy 5 megapixeles előlapi kamerára támaszkodhatunk, iker-modulról szó sincs.

A szoftveres oldalon a Google által biztosított Android Oreo Go verzió fut, ez természetesen az alapértelmezett, és egyébként alaposan lecsupaszított, Go-alkalmazásokkal egészül ki. Ennek révén a YouTube, a Google Maps, a Gmail, valamint az internetes óriás egyéb szolgáltatásai különösebb gond nélkül vehetők igénybe, a szerény hardver és az alacsony memória ebben nem fog megakadályozni minket. A világhálót a WiFi-kapcsolat révén érhetjük el, itt még nem teljesen világos, hogy adatforgalmat mennyiben bonyolíthatunk majd le a szolgáltatón keresztül. A navigációs platformok támogatása megoldott, a szokásos érzékelők szintén megtalálhatók a készüléken, ennyivel kell azonban beérniük azoknak, akik a típus mellett döntenek.

A hivatalos közlemény szerint a telefon az első körben Malajziában és Indiában jelent meg, erre augusztus 24-én sort kerítettek, a közeljövőben azonban egyéb piacok is sorra kerülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!