MTI

Kibervédelmi központot alakít ki az amerikai belbiztonsági minisztérium

Az amerikai belbiztonsági minisztérium (DHS) kibervédelmi központot alakít ki a kulcsfontosságú infrastruktúra megóvása érdekében - jelentette a The Wall Street Journal című lap.

Az új kockázatkezelő központ az Egyesült Államok bankjai, energetikai vállalatai és más, kulcsfontosságú iparvállalatok védelmét segíti majd a kibertér kockázatainak feltárásában, a számítógépes támadások megelőzésében. A The Wall Street Journal idézte Richard Krebst, a belbiztonsági minisztérium kibervédelemmel foglalkozó tisztségviselőjét, aki a leszögezte: a kormányzat tisztában van annak jelentőségével, hogy a kifinomult kibertámadások, kivált azok, amelyeket külföldi ellenségek hajtanak végre, nem csupán egyes vállalatoknak okozhatnak árt, hanem az egész társadalomnak.

Krebs utalt a WannaCry számítógépes zsarolóvírussal 2017-ben elkövetett globális támadásra, amikor 150 országban több százezer számítógépet fertőztek meg, egészségügyi és telekommunikációs rendszereket téve működésképtelenné. Az internetes támadással Észak-Koreát gyanúsították. "Nem egyetlen bankról van szó, hanem bankszektorról és a társadalomban betöltött szerepétől" - szögezte le a szakember. Az új kockázatkezelő központ augusztus elsejétől működik, a Washington melletti, virginiai Arlingtonban.

Céljait, működésének részleteit kedden, egy New Yorkban, a kormányzat kezdeményezésére tartott kibervédelmi rendezvényen mutatja be Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • leeloodallas #1
    1 - Milyen villámgyorsan reagáltak az új kihívásokra :)
    2 - ""Nem egyetlen bankról van szó, hanem bankszektorról és a társadalomban betöltött szerepétől" - szögezte le a szakember." - Persze barátom, a társadalmi szerepvállalás... Pénzről szól ez, te sz.rházi, semmi másról.

    Szurkolnék a hackereknek, hogy tanítsák móresre az üvegpalotákban királykodó, amúgy a társadalmon élősködő patkányokat, de a végén úgyis a tápláléklánc legalja szívja meg...