Gyurkity Péter

Saját szoftverrel jön a Samsung Android Go telefonja

A stagnáló eredményt produkáló cég mégsem a letisztult Android mellett döntött.

Még június utolsó hetében számoltunk be arról, hogy a dél-koreai gyártó is a lecsupaszított Androidot teszteli, ez kerülne ugyanis a készülőben lévő Android Go okostelefonjukra, ahogy azt ezen program esetében már megszokhattuk. A jelek szerint a helyzet változott, időközben pedig az is világossá vált, hogy nem tudtak javítani az előző negyedéves eredményeken.

Néhány további felvétel látott napvilágot a világhálón, amelyeken az állítólagos olcsó készülék külseje, valamint az itt alkalmazott kezelőfelület vehető közelebbről szemügyre. Ebből gyorsan kiderül, hogy a letisztult Android helyett itt is megmaradna a Samsung Experience, amelyet a kijelzőn elhelyezett kapacitív gombok egészítenének ki – az Infinity Display technológiát viszont hiába keressük a képeken. Nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung illetékesei módosították az eredeti elhatározást, bár azt is érdemes ezzel kapcsolatban leszögezni, hogy a helyzet a hivatalos megjelenésig még mindig megváltozhat, bár azt biztosra vehetjük, hogy az Android 8.1-es verziója, valamint a kedvező piaci ár lesz a fókuszban.

A Reuters időközben azt vetíti előre, hogy a pénteken esedékes újabb negyedéves jelentésben nem látunk majd megújult lendületet a cég háza táján. A dél-koreai óriás az év első három hónapjában lassuló eredményről számolt be, akkor 2 százalékkal estek az eladások, ami viszont nem volt óriási meglepetés, hiszen az ünnepeket követő időszak hagyományosan gyengébb számokat produkál. Nagyon úgy tűnik azonban, hogy ezt a második negyedben sem sikerült orvosolni, amit azzal magyaráznak, hogy a Galaxy S9 és S9+ párosa nem váltott ki hatalmas rohamot a vásárlók részéről, ezzel egy időben pedig az Apple is igyekszik lépést tartani, ami ősszel újabb 3 fejlesztés bemutatkozását jelentheti.

A Samsung a maga részéről a Galaxy Note 9 típussal készül, amit a fent említett olcsó telefon egészíthet majd ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!