Gyurkity Péter

Három változatban jön a Galaxy S10

A cég azonban idén kevesebb okostelefont szállít majd le.

Bár a Samsung esetében a Galaxy Note 9 hivatalos bemutatója van soron, ez pedig legkorábban csak augusztus elején valósulhat meg, a találgatások már megindultak a Galaxy S10 fontosabb újításaival kapcsolatban. Egy friss jelentés szerint nem két, hanem egyszerre három változatot várhatunk, eközben pedig a gyártó kevesebb készüléket adhat majd el.

A dél-koreai értesülés alapján a cég egyszerre három példánnyal készül, amelyek eltérő kijelzővel, valamint hátoldali kamerával futnának be. A Beyond 0 kódnéven futó telefon egy 5,8 hüvelykes, nem hajlított panelt kapna, amelyhez egyetlen hátoldali szenzor csatlakozik majd. A Beyond 1 ehhez képest dual-edge Infinity Display érintőképernyőt és iker-kamerát kínálna, a Beyond 2 pedig egy nagyobb, 6,2 (esetleg 6,3) hüvelykes hajlított kijelzővel, valamint tripla-kamerával érkezne meg, követve a riválisok, így például a Huawei P20 példáját. Azt még nem tudjuk, hogy az új fejlesztések pontosan mikor jelennének meg, de a hivatalos bemutatóra jó eséllyel a jövő évi MWC alatt kerítenek majd sort.

Más források ezalatt arról írnak, hogy a Samsung minden bizonnyal nem tudja majd teljesíteni az idei évre vállalt tervét, a nemrég kijelölt 350 milliós példányszámot ugyanis alulmúlják majd. Érdemes megjegyezni, hogy eredetileg 320 millióban határozták meg a célszámot, ezt azonban a Galaxy S9 kedvező előrendelési adatai miatt feljebb húzták, dacára annak, hogy a cég 2015 és 2017 között nem igazán tudott előrelépni ezen a területen. Az S9 kapcsán azóta jóval visszafogottabb eladási adatok futottak be, mi több, a kínai piacon a 2013-as 20 százalék helyett már csak 1 százalékot mondhatnak magukénak az új értékesítések szempontjából, ez pedig azt eredményezheti, hogy éves szinten maradnak a 320 millió darabnál, vagyis tulajdonképpen stagnálni fognak.

A Galaxy S-sorozat példányaiból idén 30 millió találhat gazdára, ami 2012 óta a legalacsonyabb számot jelentené – meglátjuk, hogy mindez mit eredményez majd a gyártók rangsorában, ahol a cég eddig kellemes előnyt mutathatott fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bunny #1
    Bosszantó, hogy még mindig ott tart a samsung (is), hogy csúcstelefon = tepsifon. A sima S9 és a jövendő S10 méret még elviselhető, erre rendre gyengébb kamerát kap. Miért nem lehet ugyanazt a vasat adni a többféle kijelzőmérethez, aztán válasszon a polgár hogy akar edge-et meg tepsit, vagy sem. Nekik is egyszerűbb lenne ugyanazt az elektronikát beszórni mindháromba csak a kijelző lenne eltérő meg az akksi gondolom.
    Utoljára szerkesztette: bunny, 2018.07.02. 08:47:10