Mortimer

Szupergyors Quantum merevlemez

A Quantum ma bejelentette az új Atlas 10K III merevlemezes meghajtóját, amelyet kifejezetten a szerverekhez, a munkaállomásokhoz és a különböző adattároló rendszerekhez fejlesztett ki.

Az Atlas 10K III winchestert SCSI interfészen keresztül lehet a számítógéphez csatlakoztatni. 18GB-os lemezekből épül fel. A meghajtó fordulatszáma 10000 fordulat/perc, és ezzel 4.5ms-os elérési idő valósítható meg. Akár 73.4GB kapacitású változatban is kapható lesz. Ezek alapján elmondható, hogy az új merevlemez optimális a mérnöki és a tudományos munkák adatainak tárolásához, de ezen kívül még kiválóan alkalmazható lesz az alkalmazáskiszolgáló és az e-kereskedelmi feladatokat ellátó szerverekhez is.

John Joseph, a cég marketing igazgatója elmondta, hogy az új Atlas 10K III a 10000 fordulat/perces meghajtók között bajnoknak számít. Nemcsak a lemezek kapacitása duplázódott meg az előző eszközökhöz képest, hanem az Ultra 320 SCSI interfészen keresztül az adatátvitel sebessége is jelentősen megnőtt. A teljesítményt tovább fokozza a 8MB-os cache.

A Quantum az Atlas 10K III-ban alkalmazza a QDT (Quiet Drive Technology), a DPS (Data Protection System) és az SPS III (Shock Protection System III) technológiákat. Az új merevlemez nagyobb mennyiségben 2001 első negyedévétől lesz elérhető. A 18.4GB- os változat 645 dollárba, a 36.7GB-os 965 dollárba, míg a 73.4GB-os 1450 dollárba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!