Gyurkity Péter

A kijelző adná a hangzást a Galaxy S10-en


Érdekes bemutatóra figyeltek fel a napokban egyes források, amelyre még múlt hónapban, a Society of Information Displays (SID) 2018 expó alatt kerítettek sort a Samsung munkatársai. Ennek, valamint a további információk alapján elképzelhető, hogy a Galaxy S10 már dobná az előlapi komponenst, a hangzásért pedig maga a kijelő felelne.

A Samsung a bemutató alatt egy olyan technológia integrálását ismertette, amely a vibráció, valamint a hangok csontvezetésének kombinációján alapul, ezzel pedig kiváltható lenne az eddig alkalmazott hagyományos alkatrész, amely a beszélgetések közben a megfelelő hangzást biztosította (szinte minden esetben az előlap felső részén, közvetlenül az érintőképernyő felett). A rendezvényen ugyan a Galaxy S9+ burkolatába építették bele a megoldást, azonban könnyen előfordulhat, hogy már a Galaxy S10 külalakját látjuk, amely néhány apróbb változtatással, így például a felső káva gyakorlatilag teljes eltüntetésével jelenne meg a piacon. A méret 6,2 hüvelyk lenne, amely tehát változatlan maradna, de az még nem teljesen biztos, hogy valóban sikerül a piaci megjelenés.


A további információk szerint mind a Samsung, mind pedig az LG készen áll a piaci forgalmazásra, amit többek között az is alátámaszt, hogy az LG már jelenleg is kínál ilyen termékeket, legalábbis az OLED TV-k és LED-fényforrások vonalán, ahol a Crystal Sound nevet viselő példányok biztosítják ezt számunkra. A forrás arra utal, hogy a 100 és 8000 Hz közötti tartományban kapunk megfelelő eredményt, ez azonban csak abban az esetben jön létre, ha nagyjából a képen is látható ábrán helyezzük el fülünket. További érdekesség, hogy a Vivo, amely éppen most mutatta be vadonatúj fejlesztését, szintén ilyen technológiát alkalmaz, bár ők ezt a Screen SoundCasting néven ismertették.

Eközben tovább folynak a találgatások a soron következő zászlóshajó, a Galaxy Note 9 pontos méretét illetően. A kijelző ugyan 6,3 hüvelykes marad, az azonban még nem teljesen világos, hogy a pontos fizikai méret hogyan (és mennyiben változik) majd az elődhöz képest. Erre már csak néhány hónapot kell várnunk, hiszen a bemutató az év második felében esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #2
  Sőt, akkor már én is mondok egy ekszkluzív hírt, a Note 10-ben is ez lesz. :D Vagy a Note 9-ben. De az nem biztos. :D

  "az LG már jelenleg is kínál ilyen termékeket, legalábbis az OLED TV-k és LED-fényforrások vonalán..."
  Azt a TV-t úgy kell nézni, hogy odaszorítod a füledet a képernyőre?
  A fényforrásokat alapból sem szoktam hallgatni... :D

  Amúgy azt hittem, hogy a kamera nagyobb probléma. Egyik (talán) kínai fejlesztőnél láttam olyan vékony beszédhangszórót, hogy alig volt felső káva...
 • Tetsuo #1
  Nem a hangzást, hanem a hangot. ;-)