Gyurkity Péter

A szívritmust is érzékelné a Galaxy S10

A Samsung kiválasztotta a kijelzőbe építhető ujjlenyomat-olvasót.

A dél-koreai gyártó kapcsán a soron következő Galaxy Note okostelefon várható bemutatkozását várják sokan, eközben azonban a valószínűleg csak jövőre debütáló Galaxy S10 potenciális újításairól sem feledkeznek meg. Ottani források szerint a cég már kiválasztotta az ideálisnak tűnő variánst, amely további előnyöket kínálna.

A múlt hónap utolsó napjaiban megjelent beszámoló szerint a Galaxy S10 valóban a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval jelenne meg a piacon, ehhez pedig vadonatúj hardver társulhat, hiszen a Samsung ekkor alkalmazna először 7 nanométeres gyártástechnológiával előállított chipeket. Megmaradna az Infinity Display névre keresztelt dizájn, a panelbe azonban beépítenék az említett szenzort, amely minden bizonnyal a Qualcomm jóvoltából válik majd elérhetővé, a külsős értesülés szerint ugyanis a gyártó már kiválasztotta a számára ideálisnak tűnő technológiát. Három eltérő megoldás közül választhattak, itt azonban az optikai és a kapacitív helyett az ultrahangos fejlesztésre voksoltak.

Ez utóbbi ugyanis a legfeljebb 1,2 mm-es OLED-komponensekbe kerülhet be, az ultrahangos technológia révén pedig nemcsak az eltérő mozdulatokat, illetve a víz alatt történő azonosítást és a készülék feloldását teszi lehetővé, hanem ugyanilyen megbízható módon rögzíti a véráramlással és a szívritmussal kapcsolatos fontosabb adatokat is. Ezzel a biometrikus azonosítás terén is sikerülne előrelépniük, ami többek között azért vált fontos szemponttá a Samsung számára, mert a Qualcomm megoldását a tavalyi év vége óta mások is alkalmazzák, lásd a Vivo és a Huawei egyes készülékeit. A dél-koreai óriás nem várhatott tovább, és bár a Galaxy S8 esetében még nem bizonyult kellően olcsónak és megbízhatónak a technológia, most már elérkezett az idő annak alkalmazására.

A Galaxy S10 minden bizonnyal a szokásos időpontban, jövő tavasszal lát majd napvilágot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    A szívritmust (pulzust) most is képesek a telefonok "érzékelni"...