Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Galaxy A9 Star

A Samsung pedig továbbra is magabiztosan vezeti a mezőnyt.

A múlt hónap folyamán a kínai szabályozó hatóság közzétette saját oldalán az SM-G8850 típusjelzésű okostelefon egyes részleteit, az ilyenkor szokásos fotókkal. Most videó, valamint képek is felbukkantak a készülőben lévő fejlesztésről.

A külső források által megszellőztetett videó, valamint a további képek alapján egy olyan megoldás van készülőben, amely a hátoldalon elhelyezett iker-kamerát függőleges kivitelben hordozza majd magán. Ezzel egyértelműen az iPhone X típusra hajazó telefonon dolgoznak, a hivatalos név pedig a Galaxy A9 Star lesz, legalábbis ugyanezen források szerint. Az OLED-kijelző 6,3 hüvelykes, ehhez az 1080 x 2220 pixel felbontás társul, de a listán megtalálható még egy 2,2 GHz-en futó nyolcmagos chip, 4 GB RAM, egy 64 GB-os, kibővíthető tároló, a már említett iker-kamera (24 és 16 megapixeles szenzorral), annak 24 megapixeles előlapi társa, valamint egy 3700 mAh-s akkumulátor, az Android 8.0 Oreo verzióval együtt.

A Samsung eközben továbbra is őrzi első helyét, amelyet egyelőre nem fenyeget senki. A Gartner legfrissebb felmérése szerint az első negyedévben egészséges növekedést láthattunk a piacon, és bár a dél-koreai gyártó részesedése picit csökkent, a 20,5 százalékos szelettel még mindig a többiek előtt járnak. Az Apple a második helyen tanyázott a maga 14,1 százalékával, míg a harmadik Huawei immár 10,5 százalékot, a negyedik Xiaomi 7,4 százalékot, az ötödik Oppo pedig 7,3 százalékot mondhatott magáénak – itt csak ez utóbbi eredménye romlott, míg a Huawei erősödni tudott, a Xiaomi pedig megduplázta saját korábbi adatát.

Azt még nem tudjuk, hogy a Samsung mikor tervezi bemutatni az új változatot, ez azonban már nem lehet nagyon messze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!