SG.hu

Drágább lett csomagot feladni a postán

Több postai szolgáltatás ára kis mértékben emelkedett.

Drágább lett a 100 g-ot elérő vagy azt meghaladó közönséges és elsőbbségi levelet feladni. Az árváltozás érinti még az ajánlott és a tértivevényes levelet, május 16-tól az ajánlott levél feladása 320 forintba kerül majd, a tértivevény többletszolgáltatás pedig 220 forint lett. Az egyetemes szolgálatás alapján biztosított MPL Postacsomag ára minimálisan változik, a leggyakoribb 2 kilogramm alatti súlykategóriában 20 forinttal több, az MPL Üzleti Csomagért pedig - szintén 2 kilogrammig - 50 forinttal kell többet fizetni. Nem változik az ár a csomagautomatáknál, marad 889 forint egységesen, csomagmérettől és súlytól függetlenül.

A Magyar Posta módosítja nemzetközi csomagküldési árait is. Az Európai Uniós országokba küldött, 10kg alatti EUROPA+ küldemények díja kis mértékben növekszik, de pár ország esetén (pl. Románia és Franciaország) 20-35%-kal csökken. Változás az is, hogy az összes szomszédos uniós ország a legolcsóbb zónába kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Macropus Rufus #2
  egyre égetőbb szükség van egy package mailer-re :))
  ő (az smtp után szabadon) sptp (single package transfer protocol) protokolt használja.. A működési elve az email továbbításra hasonlít, csak csomagot kűld. És teleportál, nem kábelen keresztűl, de ez adja magát :D
  Fogadásról egy módosított pop3 protokol gondoskodnik popp3 névve (post office package protocol). :) • esztyopa #1
  Ez ám a Nagy Buli !
  Feladni egy 2000.-Ft értékű csomagot 12.000.-Ft-ért -Mondjuk - Angliába
  /MO-on *csak* 3x-os a szállítási ktsg.a csomi értékéhez képest./