daweed

2,5 milliárd dolláros IBM chip üzem

A világ egyik legnagyobb számítógépgyártó cége, az IBM kedden bejelentette, hogy 2,5 milliárd dollárt fektet be egy chip részleg építésébe, ami része egy 5 milliárd dolláros fejlesztésnek.

Az East Fishkill-i gyár lesz ez első, ami tömegesen állit majd elő chipeket 0.10 mikronos csíkszélességgel, ami 1000-szer kisebb, mint az emberi haj.

A 0.10 mikronos technológia segítségével az IBM több tranzisztort tud majd elhelyezni ugyanakkora területen, ami gyorsabb sebességet és alacsonyabb árakat jelent.

Lou Gerstner, a cég igazgatója szerint: "Az e-business hatalmas számítástechnikai igénnyel rendelkezik, ezért nagyon fontos ezek kielégítése."

Az új gyár több, az IBM által megalkotott újításokat fogja alkalmazni, mint például a réz csatlakozókat.

Az üzem beindítását 2002 második felében tervezik és 1000 új munkahelyet teremt New York közelében 2003 elejére.

A terv része az IBM 5 milliárd dolláros befektetésének, ami a már meglévő gyárak termelésének növelését is célul tűzte ki. A cég tervezi, hogy kibővíti együttműködését a német Inifenon Technologies AG-val, és más chip összeszerelő üzemekkel szerte a világon. A cég összes bevételének 25 %-át teszi ki a szerverek, hard disk és chip eladások.

"A kereslet három területen a legnagyobb: szerver chipek, internet terminál chipek és a kettőt összekötő hálózati eszközök kezelését végző integrált áramkörök piacán" - mondja Gerstner.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!