daweed

Yahoo! telefonportál

Tovább lépve az Internet bizniszben, a Yahoo Inc. ingyenes telefonszolgáltatást indít, amivel a felhasználók lekérdezhetik email-jüket, a napi friss híreket és más információkat.

A kezdeményezés előtérbe hozza a Yahoo-t, ellenfelével szemben az America Online-al a "hang alapú" internet hozzáférés területén. A szolgáltatás olyan embereket érint akik nem jutnak számítógéphez.

A Yahoo telefonos portál felhasználóinak mindössze a telefongombokat kell nyomogatni a kért információ eléréséért.

Az AOL még adós a saját telefonos rendszerével, de már van egy hanggal vezérelhető portáljuk a Quack és részvényeket is birtokol a Speech Works-ben, akik hangfelismerő rendszereket terveznek.

Habár sem a Yahoo sem az AOL nem az első, aki ezt a rendszert használja, mégis úgy gondolják, hogy a több millió lelkes felhasználó örömmel veszi majd az új szolgáltatást. A legfontosabb előnyük, hogy már rendelkeznek egy felhasználói adatbázissal, így nincs szükség mindezt az alapoktól felépíteni.

A Yahoo tervének része egy Net2Phone rendszer is, amivel ingyen lehet telefonálni az ország (USA) bármelyik területére.

A "Yahoo! by Phone" egy részben ingyenes hívószámot takar, a mobilról telefonálóknak még mindig fizetniük kell. Hogy az árakat leszorítsák, a Yahoo a Net2Phone rendszert használja az információ átvitelére, ezáltal elkerülve a tradicionális kapcsolási díjakat. A bevételeket a rövid, 3-8 másodperces reklámok beolvasásától várják.

Egyenlőre nem alkalmazzák a hangaktivizálást, mert szerintük nem kielégítő eme technológiák hatásfoka, de hamarosan ezt is be akarják vezetni. "Mi egy 100 százalékos rendszert akarunk adni az embereknek." - mondta Anurag Mendhekar a cég "Yahoo! Mindenhol" részlegének vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!