MTI

Az internet szabadsága mellett tüntettek Moszkvában

Több ezren tüntettek Moszkvában a Telegram üzenetküldő szolgáltató oroszországi hatósági blokkolásának kísérlete ellen és az internet szabadsága mellett.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor április 16-án kezdte meg a Telegram blokkolását célzó tevékenységét, miután az üzenetküldő szolgáltató nem adta ki a Szövetség Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) kommunikációja kódkulcsait. Sajtóértesülések szerint az orosz hatóság az Amazon, a Google, a Microsoft, a Facebook, a Twitter, a Yahoo, a Yandex, a VKotaktye, az Odnoklassznyiki és más társaságok 18 millió IP-címét blokkolta, zavart okozva számos szolgáltató működésében. A Telegram továbbra is kiáll a magánkommunikáció sérthetetlensége mellett és azt ígérte, hogy a tilalom ellenére is fenntartja a messenger üzemképességét Oroszországban.


A moszkvai tüntetők a Telegram logójára utaló papírrepülőgépeket röptettek, valamint egyebek között a szólás szabadságát éltető és a "cár" - Vlagyimir Putyin elnök - távozását sürgető táblákat emeltek a magasba. A részvevők elsősorban a Roszkomnadzor megszűntetését, az államnak az internetre gyakorolt befolyásának korlátozását és a büntető törvénykönyv azon rendelkezéseinek eltörlését követelték, amely alapján az állampolgárokra büntetés szabható ki a közösségi médiában közzétett posztjaik miatt.


A moszkvai rendőrség szerint az Oroszország Libertariánus Pártja által szervezett megmozduláson 7,5 ezren vettek részt. Az eseményen felszólalt Alekszej Navalnij korrupcióellenes ellenzéki aktivista és jelen volt Grigorij Javlinszkij, a liberális Jabloko párt társalapítója, volt elnökjelölt is. Pavel Durov, a Londonban székelő Telegram alapítója a VKontaktye közösségi oldalon közzétett üzenetében közölte, büszke arra, hogy a tüntetőkkel egy országban született. A Telegramnak a cég idén márciusi közlése szerint világszerte mintegy 200 millió, Oroszországban pedig orosz sajtóértesülések szerint 10-15 millió, úgynevezett havi aktív felhasználója van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tank84 #2
  lol. A kép jobb oldalán lévő kartonlapra az van írva:

  "Annyira rossz, hogy még az introvertáltak is itt vannak"
 • Skylake #1
  Tüntetgetnek? Majd megunják és hazamennek a g*cibe!

  A ruszki "közmédiában" természetesen semmiféle módon nem kell beszámolni a tüntetésekről, legfeljebb úgy, hogy néhány szánalmas senkiházi kiment ordibálni az utcára. 7500 fő? Jó lesz az a putyinszopó propagandazabáló, pofáját befogó átlagruszkinak 75 főnak is.

  A tudósításban ki kell emelni, hogy a tüntetők külföldi ügynökök, bűnözők, megsemmisítőtáborba való senkiházik, illetve mindezek együtt akiknek a cáratyuska kegyesen megengedte hogy az utcára tolják szánalmas pofájukat! Kormány információ: Oroszország és személyesen Putyesz dönt, nem a tüntetők! Tudta? Navalnij anyja egy malomtulajdonos annunakival kefélt misszionárius pózban miközben Krasznaja Moszkva parfűmöt böfögött fel! De Oroszorság kormánya megvédi a Hazát az annunakiktól és ügynökeitől!

  (#gúny megvolt, ugye?)