Gyurkity Péter

Ilyen lesz a Galaxy J8

Középkategóriás hardvert kap a telefon, miközben a régebbi modelleket már nem támogatják.

Folyamatosan érkeznek a kisebb-nagyobb hírmorzsák a Galaxy J-család idei példányairól, legutóbb például a Galaxy J4 részletei bukkantak fel a világhálón. Most a J8 hardveres specifikációjának egy része jelent meg, ebből már levonhatunk néhány következtetést.

A Geekbench adatbázisában bukkant fel egy benchmark-eredmény, amely már az új telefon adatait mutatja meg nekünk. A felsorolásból kiderül, hogy a Galaxy J8 szintén középkategóriás modellként szállna versenybe, hiszen itt a nyolc magot és 1,6 GHz-es órajelet kínáló Exynos 7870 chip dolgozik majd a burkolat alatt, ez pedig 3 GB memóriára támaszkodna. A szoftveres oldalon már a megjelenés pillanatában az Android 8.0 Oreo futna, a pontos modellszám pedig az SM-J800FN lenne. A végleges hivatalos név régiótól (és szolgáltatótól) függően eltérő lehet, erre korábban is számos esetben volt példa ezen családon belül, a specifikáció azonban jó eséllyel univerzális lesz.

A gyártó ezekben a hetekben frissíti a Galaxy Note 8 okostelefonokat az Android 8 Oreo verzióra, több régebbi modellt azonban eltávolítottak a hivatalos támogatói oldalról, mivel lejárt az ezeknek kiszabott, két évre szóló időtartam. A listáról emiatt eltűnt a Galaxy A3, J1 és J3 (mindhárom változat 2016-ban jelent meg a piacon) ezek tehát nem részesülnek további biztonsági vagy egyéb jellegű szoftveres frissítésben. Négy másik készülék viszont most került fel erre a listára, ezek sorrendben a Galaxy A8 és A8+ (2018), illetve a Galaxy J2 és a Galaxy Tab Active2, ezeknél még jó ideig kitart majd a támogatás.

Németországban eközben bemutatták a Galaxy S9 és A8 Enterprise Edition változatát, amelyek dual-SIM opcióval, a távoli konfigurálást lehetővé tévő Knox Configure, valamint a firmware frissítések egyedire szabását engedélyező E-FOTA funkcióval jelennek meg, 4 és 3 évre szóló frissítési ciklussal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!