MTI

Külföldi kibertámadásoktól tartanak az oroszok

Aktivizálódott az Oroszország ellen kibertámadásokra készülő külföldi titkosszolgálatok tevékenysége - figyelmeztetett Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára egy Rosztov-na-Donuban megtartott kiberbiztonsági tanácskozáson.

"Külföldi titkosszolgálatoknál a számítógépes felderítés skálájának jelentős kiszélesedését észleltük" - mondta Patrusev. "Szoftverek és műszaki eszközök alkalmazásának olyan, összetett forgatókönyveit dolgozzák ki és alkalmazzák, amelyeknek célja az Oroszországi Föderáció kritikus fontosságú információs infrastruktúrájának informatikai és telekommunikációs hálózatában keringő értesülések megszerzése" - tette hozzá.

Patrusev szerint Oroszországban tavaly több mint félmillió számítógépet tett tönkre a kódoló vírusok három masszív támadása. Egyebek között megfertőződtek a belügyminisztérium, a Rosznyefty olajvállalat és az Evraz bányászati-kohászati vállalat számítógépei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • nlght #3
  ööö egy kicsit gondolkodjunk már... biztos hallottál Snowdenről és a nyilvánosságra hozott akták ezreiről (itt az sg.hu-n is sokat cikkeztek már róla), amik hirtelen valósággá változtatták az összeesküvés elméleteket, az internet projekt már a kezdetektől magában rejthette a titkosszolgálatok számára a kémkedés elősegítését (de lehet hogy ez volt az egyik fő célja, azt ugye tudjuk hogy a hadsereg projektje volt)
  attól hogy a nyugati mainstream media az elmúlt 3-4 évben nagyítóval esett neki az oroszoknak még nem jelenti azt, hogy a nyugatiak kevesebb kibertámadást indítanának feléjük (sőt!), csupán csak nem írnak ezekről a CNN és a BBC oldalán valamiért...

  TLDR: ne szopd be a propagandát, maradj objektív
 • Sequoyah #2
  Visszanyal a fagyi, vagy csak ezzel az alhirrel akarjak sajnaltatni magukat, mikozben ok felelosek a legtobb ilyen tamadasert, es ezzel kozvetve a politikai destabilizacioert?
 • Csaba161 #1
  Akasztják a Hóhért...