Gyurkity Péter

Összeállt a Galaxy S9 és S9+

Egy szolgáltató oldalán jelent meg az egyik változat, néhány apró kérdőjellel.

A Samsung kapcsán a legnagyobb érdeklődést a soron következő csúcskategóriás páros, a címben is szereplő két új okostelefon váltja ki, hiszen ezek viszik majd tovább a stafétabotot a gyártók közötti versenyfutásban. Most az egyik szolgáltató oldalán vált rövid időre elérhetővé a specifikáció egy része, így van miből kiindulnunk.

Az Orange romániai hivatalos oldalán bukkant fel a Galaxy S9 kék változata, és bár a hivatkozást gyorsan eltávolították, az oldal pedig már nem mutatja meg nekünk a részletes információt, szemfüles internetezők ezt gyorsan elmentették, illetve webes archívumokra támaszkodva tanulmányozták azt tovább. Kiderült ebből, hogy a telefon ezúttal is egy 5,8 hüvelykes kijelzőt kapna, amely a Quad HD OLED „Infinity Display” technológiát kínálja majd a felhasználóknak. A hátoldali kamera tekintetében komoly fejlesztésekre számíthatunk, különös tekintettel a rekeszre, de megemlítik itt a 4G+, a WiFi, a Bluetooth, valamint a GPS támogatását is.

Néhány egyéb komponens esetében egyértelműen idejétmúlt, illetve egyszerűen csak helyfoglalóként használt alkatrészek tűntek fel a listában, itt többek között az Exynos 8895 chip volt látható, amely eredetileg a Galaxy S8 burkolata alatt jelent meg. Itt tehát további módosításokra számíthatunk, a lista szép lassan, fokozatosan frissül majd a mostani generáció által alkalmazandó komponensekkel, néhány egyéb részletet pedig (így például a 3D Touch néven szereplő funkciót) szabadalmi és jogi okok miatt kell majd lecserélni, illetve eltávolítani a felsorolásból.

Ahogy arról korábban is írtunk, a két új csúcskategóriás megoldás közvetlenül az MWC előtt mutatkozik majd be hivatalosan, a piaci megjelenésre pedig minden bizonnyal márciusban kerítenek majd sort.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mentol #2
    Ja! Meg ez a lekerekítés a széleken sem az igazi (nekem folyton ki akart csúszni a kezemből) - 2,5D, peeersze...
  • Sydra #1
    Meh ... miért kell megint ilyen kard telefont csinálni? Cipőkanálnak jó az ilyen meg palacsintát forgatni a serpenyőben. Normálisabb képaránynak jobban örülnék, amin értelmesen meg lehetne jeleníteni a honlapok többségét!