MTI

Szabadesésben a Bitcoin árfolyama

Ma kora reggel folytatódott a bitcoin árfolyamesése, miután hétfőn 10 százalékkal gyengült a dollárhoz képest.

A legismertebb kriptovaluta, a bitcoin kedden valamivel 7100 dollár alatt indított, a nyitástól számított első hat órában folyamatosan gyengült, 6 órakor mélypontra, 6021,9 dollárra süllyedt. A bitcoint reggel fél nyolckor 6161 dolláron jegyezték. Ez mintegy 69 százalékos gyengülés a december 17-én beállított 19 666 dollár rekordszinthez képest.

Hétfőn két bejelentés is gyengítette a kriptovaluták iránti befektetői bizalmat. Egyrészt az, hogy a kínai hatóságok a kriptodevizák kereskedésével foglalkozó összes internetes oldal blokkolására készülnek, miközben több nagy amerikai és brit bank megtiltotta ügyfeleinek, hogy hitelkártyáikkal vásároljanak bitcoint vagy más digitális devizát. Elemzők szerint azért a szigorúság a bankok részéről, mert attól tartanak, hogy klienseik komoly árfolyamveszteséget szenvednek el, az pedig megnöveli a rossz hitelek nagyságát a hitelkártyákon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Ha a tenyleges megfoghato tokevel rendelkezo szemelyek es csoportok azt mondjak egy fizetoeszkozrol, hogy ertektelen, akkor az az is lesz, mivel nem lehet erte semmit sem kapni. A mai penzek arfolyama csak a toketulajdonosok kozti megallapodasokon mulik. (a klasszikus nagytokesek mellett ilyen toketulajdonosok az allamok is, mert egyreszt van fizikai tulajdonuk, masreszt vannak allampolgaraik, akik ugyanugy erteket kepviselnek, szoval az egesz penzugyi rendszer lete csak egy megallapodas kerdese) Most annyi tortenik, hogy kiderult a kriptopenzek eletkepessege is ugyanugy az allami hatosagokon es a nagytokeseken mulik mint minden mas penze.