Gyurkity Péter

Az MWC előtt jön a Galaxy S9

A gyártó már kiküldte a meghívókat, de a saját chipek eladásán is dolgoznak.

A Samsung soron következő zászlóshajójával kapcsolatban már több hír is megjelent az őszi, illetve a téli hónapokban. Immár biztosra vehetjük, hogy ez közvetlenül a februári MWC előtt bemutatkozik majd a nagyközönség előtt, a gyártó ugyanis kiküldte a sajtónak szánt meghívókat.

Ezen meghívókon a február 25-i dátum szerepel, ami éppen egy nappal előzi meg a barcelonai rendezvényt. Nem véletlen egybeesésről van szó, a cég ugyanis ekkor kerítene sort a Samsung Unpacked következő összeröffenésére, bár nyilván szándékosan igazították ennek időpontját az MWC kezdetéhez. A most felvillantott teaser alapján a képkészítési funkciót, pontosabban a kamerát gondolták újra, a nagy 9-es szám mellett ugyanis egy erre utaló szlogent láthatunk, ami egybevág az eddig felbukkant külsős értesülésekkel, miszerint a hátoldali 12 megapixeles kamerát f/1.5 és f/2.4 üzemmódban is használhatjuk majd, igény szerint. Emellett a „super slo-mo” videók rögzítésére is lehetőség lesz, méghozzá 480 fps mellett, 1080p felbontással.

A gyártóval kapcsolatos másik hír szerint aktívan dolgoznak a házon belül fejlesztett Exynos chipek szélesebb körű elterjesztésén is, ennek mielőbbi megvalósítása érdekében pedig az eddiginél több telefongyártót környékeznének meg. Elsősorban a középkategóriás megoldásokba ajánlják majd ezen chipeket, vagyis a MediaTek lesz majd a célkeresztben, itt pedig a 2020-ig terjedő időszakban egyre nagyobb hangsúlyt helyeznének az 5G várható bemutatkozására, hiszen ezen a téren egyértelműen előnyben vannak, tekintettel a szintén házon belül elvégzett fejlesztésekre és kísérletekre.

Tekintettel arra, hogy az Apple és a Huawei szintén saját chipekre támaszkodik, ezen két cég valószínűleg nem kér majd az Exynos család tagjaiból, de számos más szereplő szóba jöhet itt (a Meizu például már eddig is próbálkozott ilyen telefonokkal).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!