Mortimer

Új Intel mobil processzorok

Az Intel ma mutatta be a három új hordozható számítógépekbe szánt processzorát. A 800 és 850MHz-es mobil Pentium III CPU-k mellett a 700MHz-es mobil Celeron is bemutatkozott.

Mindhárom új modell támogatja a SpeedStep technológiát, amely segíti a hatékony energiagazdálkodást. Ennek köszönhetően a teljesítmény és a fogyasztás jól optimalizálható. Az új mobil 850MHz-es Pentium III 1.65V feszültség mellett működik a maximális 850MHz-es órajellel, ami energiatakarékos üzemmód esetén 700MHz-re csökken, és ilyenkor a feszültség csupán 1.35V. A 800MHz-es változat ugyanebben az üzemmódban 650MHz-es frekvenciával üzemel. Mindkét mobil Pentium III fogyasztása kevesebb, mint két watt.

Ugyancsak a ma napon mutatta be az Intel a 700MHz-es mobil Celeron processzorát, amely elsősorban az elérhetőbb árával lesz versenyképes. Mindhárom CPU alkalmazza az Intel QuickStart technológiáját, amely automatikusan váltja át a processzor üzemmódját, attól függően, hogy az milyen kihasználtsággal működik. Ennek köszönhetően a fogyasztás akár másfél watt alá is lecsökkenthető.
A három új processzor már most elérhető. A 850MHz-es Pentium III 722 dollárba, a 800MHz-es 508 dollárba, míg a 700MHz-es Celeron 181 dollárba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!