MTI

Bitcoinos rablókat fogtak el a 8. kerületben

A rendőrök elfogták azt a férfit és két társát, akik együtt tervezték meg, hogy pénzváltás ürügyén kirabolnak egy férfit Angyalföldön.

A rendőrség mai közleménye szerint a 43 éves K. George társával, a 19 éves R. Péterrel 2017. december 23-án 1 óra 40 perc körül Budapest XIII. kerületében, egy Balzac utcai lépcsőházban találkoztak a sértettel, akivel előzetesen K. George abban állapodott meg, hogy a pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át. A férfit a lépcsőházba K. George engedte be és kísérte fel a harmadik emeletre, azonban ekkor megjelent R. Péter, aki a lépcsőházban a sértettet többször megütötte, majd egy késsel megfenyegette és elvette tőle a táskáját.


R. Péter a férfi táskájával és a benne lévő pénzzel együtt kifutott a lépcsőházból, ahol R. Péter édesapja egy bérelt autóval várt rá, majd a gépkocsival elmenekültek a helyszínről. A sértett feljelentését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Később a nyomozók beazonosították a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetőjét, a 43 éves K. George-ot, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A bevezetett nyomozási cselekmények és adatgyűjtések eredményeként a nyomozók 2017. december 27-én, az esti órákban a bűncselekménnyel összefüggésben házkutatást tartottak egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították. A nyomozók a három férfi gyanúsítotti kihallgatását követően - őrizetbe vételük mellett - előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.​

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!