Gyurkity Péter

Nagy kijelzővel jön a ZenFone Max Plus M1

A divatos képátló jelenik itt meg, méretes akkumulátor kíséretében.

Az Asus nemrég csatlakozott a többi gyártóhoz, legalábbis ami a divatos 18:9-es képátló alkalmazását illeti. Éppen ezért nem túl meglepő, hogy ezt egy újabb készüléken teszik elérhetővé, ez a megoldás azonban nem lesz kapható minden egyes régióban.

Sokat elárul a cég terveiről, hogy elsőként annak orosz illetőségű internetes oldalán bukkant fel a ZenFone Max Plus M1 típus, amely ezzel elsőként honosítja meg az említett képátlót a ZenFone-sorozaton belül. A készülék egy méretes, 5,7 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amely az 1080 x 2160 pixel felbontás támogatásával itt sem hagy túlzottan nagy helyet a kávának az előlapon. A teljesítményről a MediaTek MT6750T chip gondoskodik, amely összesen 8 magot kínál, ezek pedig 3 GB memóriára és egy 32 GB-os belső tárolóra támaszkodhatnak, bár elérhető lesz itt egy 2/32 GB-os változat is.

Mivel az előlapon a fizikai gombnak sem jutott elég hely, itt marad a kapacitív sáv, az ujjlenyomat-olvasó pedig a hátoldalra került. Ugyanitt egy 16 megapixeles kamerát helyeztek el, míg a szelfiképekért egy 8 megapixeles példány felel, miközben a kellő üzemidőt egy szintén nagyobb, ezúttal 4130 mAh-s akkumulátor hivatott garantálni. A szoftveres oldalon az Android 7.0 Nougat dolgozik, ehhez a ZenUI 4.0 felület társul, vagyis alap Androidról itt sem beszélhetünk – de ezt már megszokhattuk.

A piaci megjelenésre Oroszországban kerítenek sort, azt még nem tudni, hogy ezt mely országok követik majd a közeljövőben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!